perjantai 6. marraskuuta 2015

Perjantain kuumalinja

Ensin vähän kuulumisia...

 
Terhi Stegars sanoi edellisellä suomen visiitillään valmennuksessa olevalle ratsukolle, ettei hän koskaan ratsasta kello kädessä. Se on hyvä. Ratsupoliiseilla on poliisihevosten ohjeissa annettu maksimiratsastusaika sekä minimiajat veryttelylle. Sekin on hyvä - helposti tulee hinkattua hevosen selässä liian pitkiä treenejä.
 
Torstenilla on yleensä sellainen aikataulutus arjen iltaratsastuksissa, että meni miten meni, kahdeksalta alkaa iltatalli. Silloin omistaja siirtyy heiluttamaan talikkoa. Torsten on olevinaan tosi vitsikäs - eilen hyvin sujunut treeni piti pistää ranttaliksi viimeisillä minuuteilla. Kuka muka nyt ratsastajaa jäisi odottamaan, ei kukaan! Ja sitä paitsi, tik-tak, talikko odottaa! Niin, siis ratsastajaa. Ponia sen sijaan odottaa solariumin lämpö, ihan joka ilta ;)



Torsten on palannut takaisin treenien ääreen hyvin motivoituneena. Viime viikolla se luopui turilasturkistaan, ja samoilla päiväkänneillä Linda kävi tuikkaamassa siihen iilimatoja. Ensimmäisissä ratsastuksissa hoidon jälkeen huomasi miten jumissa Torstenin ristiselkä on ollut - onneksi ei ole enää, liike kulkee tosi makeasti selän läpi ja ylös! Kyllä voi olla ihmeellisiä ällötyksiä tuollaiset juovikkaat madot. Valitettavasti osa madoista teki joukkoitsemurhan ennen poniin kiinnittymistä, joten ne etujalat jäivät tällä kertaa ilman matoja. Joulukuussa sitten paremmalla onnella, kun Torsten rauhoitetaan rokotusta varten. Siihen asti voin pohtia, mikä selän on alun perin saanut jumiin - joustorunkoinen satula, muuttuneet tarhaustavat? Torsten tarhaa entisen kahdentoista tunnin sijaan kahdeksan tuntia päivässä. Toisinaan koen olevani laiska hevosenomistaja, sillä en millään jaksaisi kävelyttää hevostani sen vapaapäivinä :P Kokopäivätarhauksen aikaan Torstenilla oli oikeita vapaapäiviä, näin kahdeksan tunnin tarhauksessa se ei ole seissyt yhtään päivää.

Ja mitäs muuta me tänään tehtäisiinkään neljän hyvän treenipäivän päätteeksi, kuin vietettäisiin Torstenin lihasten kasvatuspäivä, eli toisin sanoen rentoa kävelypäivää. Jää sitten sitä aikaa muuhunkin - ties kuinka kauan satulassa hilloaisi kun ei olisi aikarajoitteita ;)

Loppuillan ajattelin viettää sohvalla, teidän seurassa - okei, netin välityksellä kylläkin :D Perjantain kuumalinja aukeaa kello 20.00, nähdäänkö? Saa kysyä ja jutella kaikesta maan ja taivaan väliltä! :)

Mikä on kuumalinja? Tsekkaa edellinen hotline täältä.

64 kommenttia:

  1. Jeeee! Viime kuumalinjaan en kerennytkään mukaan, nyt täytyy olla skarppina että kerkeen paikalle ;)

    VastaaPoista
  2. Täähän on hieno idea, siis kuumalinja! Sun kommenttien vastaukset on mukavaa luettavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, katsotaan miten käy ;) Että juttelenko täällä itselleni :D Mutta tervetuloa mukaan! :)

      Poista
  3. Joko sopii aloittaa :P
    Missäpäin siis Torstenin talli sijaitsee?
    Ostatko kuinka usein Torstenille tarvikkeita (riimut ym huovat)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin sopii, jeejee! :)

      Torstenin talli sijaitsee kirkkonummella, lähellä espoota. Sen tarkempia koordinaatioita en täällä mainitse.

      Hmm, koska Torstenilla on aika paljon varusteita, niitä tulee ostettua nykyään enää lähinnä heräteostoksena. Tämän syksyn aikana olen ostanut yhden huovan ja kaksi riimua. Olisin ostanut ruska-aikaan toisenkin huovan, mutten löytänyt nättiä oranssia huopaa, ja Equilinen huovissa on niin pitkät tilausajat että se olisi varmaan ollut perillä heti jouluna :D Mutta siis, silloin tällöin on vastaukseni :D

      Poista
  4. Itsekään en viime kerralla osallistunut, nyt täytyy kun on mahdollisuus. Tämä on kyllä hauska ja erilainen tapa "pitää yhteyttä" lukijoihin! Mutta sinullahan on huikeita ideoita muutenkin blogissasi, todella inspiroivaa! Esitän sinulle vaikka pari kysymystä, ettei tämä ole vain tälläistä epämääräistä tekstiä :)
    Mitkä ovat suurimmat muutokset edellisen ja nykyisen tallin suhteen (niin hyvät ja sitten -ei niin hyvät- muutokset ( jos niitä on) ?
    Voisitko kuvitella eläväsi ilman omaa hevosta, ja syyt tähän ?
    Tulipa mieleen vielä, että jokin omien varusteidesi esittely-postaus olisi kiva ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Jenna, kiva kun nyt olet mukana :)

      Aikas tiukkoja kysymyksiä pistit :D Meidän edellisellä tallillahan ei ollut mitään vikaa. Ei ollenkaan, hoito oli parasta mitä hevoselle voi tarjota, kaikki oli aina tiptop. Ja ne tarhat... Vau. Vaihdoimmekin tallia vain ja ainoastaan treenimahdollisuuksien takia. Iso kenttä, maneesi ja hiittisuorat maastossa baanatukseen vrt. pienehkö kenttä (jossa oli kyllä hyvä ja hyvin huollettu pohja) sekä ruuhkaiset maastot.

      En voisi kuvitella. Olen miettinyt, että jos Torstenille sattuu jotain sellaista minkä vuoksi se jouduttaisiin päästämään hevosten taivaaseen, saattaisin pitää hetken taukoa omasta hevosesta; siis niin kauan, kunnes uusi hevonen löytyisi. Se on vaan vähän niin kuin miesten kanssa, että sitä the One tyyppiä ei ihan hetkessä löydy ;) Harkitsisin varmasti vakavasti ratsastuskoulua siksi aikaa, että uusi hevonen löytyisi.

      Omien ratsastusvarusteiden esittely pistetään korvan taakse, mutta koska niitä on vain murto-osa esim. Torstenin varusteista, ei siitä ehkä saisi kummoista postausta aikaiseksi :D

      Poista
    2. Kirjoittelempa vielä, kun nyt on hyvä mahdollisuus, sinun blogiisi on muutenkin niin mukava kommentoida, kun vastaat aina ja vielä todella mukavasti :)
      Tuohon varustepostaukseen liittyen, niin kyllä Torsteninkin varusteista voisit tehdä postauksen, ja vaikka kahdessa osassa ja toiseen voisi yhdistää myös sinun varusteita... toki on varmasti aika suuri urakka tälläistä lähteä toteuttamaan.
      Hyvää viikonloppua sinulle ja Torstenille. Kiitos, että kirjoitat blogiasi, sitä on ilo seurata!!

      Poista
    3. Joo, on tuo varustepostausten tekeminen oikeasti aikamoinen urakka. Ne on tosi kivaa luettavaa, siis muiden blogeissa, mutta itse olen liian laiska tekemään niitä :D Mutta olisihan se hauskaa. Ehkä yritän ryhdistäytyä ja juurikin yhdistää Torstenin varusteisiin niitä omiani...

      Kiitos taas ihanasta kommentistasi, tällaisten takia on ilo blogata!

      Poista
    4. Tähän varustepostausideaan voisi koota vain esimerkiksi omat lempparivarusteet, kuten lempparihuovat tms tai semmoiset jotka on yleensä aina käytössä, jolloin jokaista kannusremmiä ja kaviokoukkua ei tarvitse koluta läpi. :b Nekin olisivat jo kivoja postauksia (:

      Poista
    5. Kiitos ideasta, tämä on kyllä mietintämyssyssä :D

      Poista
  5. Oletko koskaan vetänyt Torstenilla esteluokkaa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, en ole :D Mutta haaveilen siitä kyllä! :D

      Poista
  6. Heei, terkkuja teille! Olette ihana pari ja sun juttuja on kiva lukea, ehdoton lemppariblogi! :) Toivottavasti jaksat ilahduttaa meitä postauksilla vielä tulevaisuudessakin, varsinkin kun moni tuntuu nyt lyövän hanskoja tiskiin.
    Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terkkuja sinnekin :)

      Kiitos kaunis kauniista sanoistasi. Kyllä täällä ajateltiin heilua niin kauan kuin juttua riittää. Ja mihinkäs nämä jutut nyt loppuisi :'D Ihanaa viikonloppua myös sinulle! :)

      Poista
  7. Ihania kuvia :) Hyvää viikonloppua teille!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mette! Kuvat on itse asiassa otettu viime keväänä, ne eivät vain ole kerenneet aiemmin julkaisuun asti :) Hyvää viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  8. Kuinkas monta satulahuopaa Torstenilla on? Onks sulla & Torstenilla/Intolla joskus ollut joku Team-väri? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on paha! En ole laskenut... Yli kymmenen varmaan? Ei kyllä hirveästi enempää, olen aika tehokkaasti niitä myynyt kirppiksellä eteenpäin :) Ja ei ole ollut mitään team-väriä! Me ollaan aika monivärisiä :D

      Poista
  9. Voi miten nättejä kuvia! :) Oletteko ajatelleet blogitallin lopetettua liittyä johonkin blogiportaaliin tai muuhun blogiyhteisöön?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Olen ajatellut, mutta olen päättänyt olla itsenäinen bloggaaja. Viihdyin kyllä Blogitallissa hyvin ja oli kiva kun sai sellaista tiettyä tukea portaalilta ja muilta bloggaajilta. Sittemmin olen ymmärtänyt, että sitä tukea saa myös ilman portaalia - esimerkiksi tuleva Blogiexpo on mielestäni loistava esimerkki yhteisöllisyydestä ja on ilo olla mukana siinä.

      Poista
  10. Mitä Torsten syö ja miten se liikkuu? Paras ja tärkein varusteesi itsellesi ja Torstenille? Uusin hankintasi teille kummallekin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, nyt pistit aika laajat kysymykset :D Mutta kiitos niistä. Torsten syö säilö- ja kuivaheinää neljä kertaa päivässä. Kaksi kertaa päivässä se saa kauraa ja iltaisin melassilese puuron. Lisäksi itse annan sille pellavapuuron päivittäin. Nyt siihen on lisätty myös greenline, sillä heinän srv-arvo on alle 80. Torsten saa myös lusern-haketta about litran ennen töitä jos edellisestä heinäruokinnasta on kulunut jo tovi. Sen puuroon tulee chevinal plus, shy feder, biomineral. Sitten tulee erilaisia nivelaineita, vakkaristi ruusunmarja + msm ja kuureittain esim. dewils claw tai inkiväärimsm. Elektrolyytit, magnesium sekä suola, sinkkiä ja biotiini. Lisäksi kuureina rautaa, lysiiniä sisältävää e-vitamiinia ja merilevää. Että siinähän niitä taas on :D Tässä yksi ruokinnasta tehty postaus; http://jillanblogi.blogspot.fi/2015/03/lautasmalli.html

      Torsten liikkuu seitsemän kertaa viikossa, joista about kaksi krt vkossa on irtojuoksutus/maasta käsin kävely. Loput on sitten koulua ja maastoa, satunnaisesti ohjasajoa ja sitten kun taas jalat on kunnossa niin hyppäämistä. Vähintään kerran viikossa menen ilman satulaa ja kuolaimia vaihtelen myös erilaisten sprengerin kuolainten välillä säännöllisesti.

      Paras varusteeni on varmaan tallipuukkarit tai ratsastushousut tai röckelin hanskat. En luopuisi mistään niistä :D Torstenin parhaat ja minulle tärkeimmät varusteet löytyy Wahlstenin suitsista.

      Viimeisin ostos Torstenille taitaa olla tosi nätti riimu, ja itselle olen ostanut viimeksi uudet nahkasaappaat.

      Poista
    2. Pakko kysyä että mitkä on tallipuukkarit? :D En oo nimittäin ikinä kuullu tommosta sanaa!

      Poista
    3. Hahaa, siis tallipuukengät :D

      Erehdyin tiistaina tekemään iltatallia ekaa kertaa niissä uusissa ratsastussaappaissa, ja kahden tunnin hommien jälkeen sattui niin pirusti, ettei ole tosikaan. Tallipuukkarit on ihan parhaat, ne menee keväällä, kesällä ja syksyllä, niin tallitöissä kuin ratsastuksessakin :D

      Poista
  11. Oletko sinkku?
    Miesihanteesi?
    Hevosihanteesi?
    Mistä et tingi hevosen hoidossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen.
      No paras olisi loistava. Vähempään en tyydy ;D tai jotain...
      No Into oli täydellinen. Torsten on hyvä kakkonen. Valegron malliset hevoset ovat lähellä sydäntä. Katson hevosessa kuitenkin kaikista eniten sen ilmettä.

      En mistään... Tuntuu vähän hölmöltä ehkä sanoa että paljosta ulkoilusta kun on vaihtanut talliin missä on vähemmän ulkoilua, mutta kahdeksan tuntia on kipuraja. Isosta tarhasta, tarhakaverista, minimissään neljä kertaa päivässä heinästä. Runsaasta kuivikkeesta ja hevosten reilusta käsittelystä. Mä olen varmaan sellainen tallinpitäjien painajainen, sillä olen tosi tarkka hevoseni hoidosta, mutta mun mielestä se vaan kuuluu tähän harrastukseen. Että ollaan tarkkoja ja tehdään eläinten eteen parhaamme.
      (Mistä sinä tinkisit hevosen hoidosta? Tää oli tosi vaikea kysymys!)

      Poista
  12. Onko Torstenilla tarhakaveria uudella tallilla?
    Osaisitko kuvitella itsellesi muun rotuista hevosta? :)
    Mikä on sun lemppariviini? :D

    -Sandra

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä :) Kaksi viikkoa Torsten tarhasi yksin mutta sitten se sai kaverin ja saman kanssa on pysynyt koko ajan. Pomon rooli vaihtui kyllä Torstenilta tarhakaverille... Mistä lie johtuu :D

      Osaan, ehdottomasti. En nyt ehkä arabia tai vastaavaa, mutta karkeasti määriteltynä puoliverinen menisi helposti. Ei kyllä kovin isoa, mä olen niin tappijalka :D

      Kääk, mulla on ihan tosi hyvä viinisuositus! Punaista en siis juo, valkkareissa Rieslingit ja puolikuivat menee. Pasqua Prosecco on pirskahteleva, kaiken kanssa sopiva ja aina yhtä hyvä italialainen viini. Hintaa reilu kahdeksan euroa :) Ei ole tullut vielä ketään vastaan, kuka tästä olisi kieltäytynyt!

      Poista
  13. Mikä on blogisi suosion salaisuus? Kaikki tuntuu tietävän blogisi, mutta et tee selvää yhteistyötä kenenkään kanssa? Mille tuntuu olla ihailtu bloggaaja? Tunnistetaanko sinut usein? Millä rahoitat bloggaamisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vitsi mikä kommentti, kiitos! Voisi luulla että se on osoitettu julkkikselle ;)

      En oikeasti osaa vastata ensimmäiseen kysymykseesi. Ehkä se liittyy mun ilmeikkäisiin hevosiin ja äidin mahtaviin kuviin ja siihen, ettei täällä toivottavasti ehkä tarvitse koskaan vetää ranteita auki.

      Yhteistyökuviot on aina vähän haastavia. Ja siis, mulle on tasan kerran laitettu sähköpostilla kyselyä, olenko kiinnostunut kirjoittamaan tuotteesta ja siitä saisin palkaksi n. sadan euron arvoisen tuotteen itselleni. Se vähän jäi, kun olen niin huono vastaamaan sähköposteihin... Teen mielelläni kyllä yhteistyötä, mutta minulla on lähes aina ehtona se, että saan antaa myös lukijoille jotain. Jos se ei onnistu, olen mieluummin ilman.

      Olen otettu sanasta ihailtu, ja myönnän, että viimeisen vuoden aikana olen hämmästynyt kaikesta positiivisesta, mitä olen blogin kautta saanut. Miten paljon hyvää olen lukenut ht.netistä, saanut sähköposteja, facebook-viestejä ja kommentteja.

      En ole ollut tilanteessa missä minut tunnistettaisiin :D

      Rahoitan bloggaamisen ihan omalta tililtä. Ja kyllä, kyllähän sitä rahaakin kuluu esimerkiksi kuvausrekvisiittaan tai arpajaispalkintoihin (joita en ole viimeiseen vuoteen enää kyllä itse ostanut), mutta se on ihan toisarvoinen asia. Eikä sitä siis paljoa kulu - ja eikös kaikki harrastukset maksa jotain? :)

      Poista
    2. Mä itse asiassa tunnistin sut kerran! Tilanne tosin oli sellainen, että melkein kirjaimellisesti törmäsin suhun eräässä lähikaupassa, itsekin ratsastusvaatteissa tulossa tallilta... :D hetken aikaa melkein jo mietin että täräytänkö siihen väliin jotain "moi tykkään sun blogista"-tyyppistä, mutta päätin vaan hipsiä vähin äänin sivummalle :D

      Poista
    3. Apua :D Ensi kerralla kun törmätään (siis mulla ei ole tapana törmätä ihmisiin kaupassa mutta ehkä mulla on ollut kärryt liian täynnä karkkia ja porkkanoita etten ole niiden takaa mitään nähnyt.... :'D tai joku muu yhtä huono selitys tähän!), toivottavasti et hipsi vain vähin äänin sivuummalle! :) olisi niin hauska saada kasvot teille siellä ruudun toisella puolella :)

      Poista
  14. Onko torstenilla hoitajaa tai vuokraajaa?

    VastaaPoista
  15. Oletko äänestänyt blogigaalassa? Ketä äänestit? Suosikkiblogisi? Suosikkiportaalisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä!! Täytyy äkkiä mennä äänestämään. Ratsastusinspiraatio lähtee Niina Kirjorinteelle, Vuoden tulokas Villitille, Visuaalisinkin voisi mennä Villitille ja hyvän mielen blogi... Niitä on useampi, mutta esimerkiksi Ruuhkavuosiratsastaja.

      Mulla ei ole suosikkiportaalia, Blogitalli oli paras, tietysti, kun nimikin oli mun ;) Playssonille nostan hattua kovasta työstä ja on ilo tehdä yhteistyötä heidän kanssaan.

      Mun suosikkiblogi on varmaan Kalastajan Vaimo, se ei ole siis hevosblogi laisinkaan.

      Poista
    2. Mä äänestin sua kolmeen kategoriaan ja Villittiä tulokkaaksi.

      Poista
    3. Oho, iso kiitos! Ihan mahtavaa :)

      Poista
  16. Voisitko muuttaa maalle?
    Minkä lemmikin haluaisit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän asun maalla :D Ihan kamalasti tätä kauemmaksi en haluaisi muuttaa.

      Kani olisi ihana :)

      Poista
  17. Vau, kuumalinja :). Ei ole postia muuten tullut ;), Vai kani, nyt ois kuule just sulle keltainen reilu vuodenikäinen kääpiöluppa Romeo tarjolla. Häkkisiisti, muuten vapaana, tottunut koiriin ja kissoihin.. Ja se vesipaljukin olis. Visit raasepori :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua mä laitan sulle ihan just postia!! Me tullaan ehdottomasti käymään joku päivä :) Mutta kani ei kyllä tähän elämäntilanteeseen nyt sovi :D Olisi pitänyt lisätä se tuohon edelliseen vastaukseen jo :'D

      Poista
    2. Juu mä tiesin ettei kani passaa, kokeilin vaan kepillä jäätä ;) Teretulemast ku passaa.

      Poista
  18. Seurailen blogia taustalta ja alunperi päädyin blogiisi Torstenin mysteeriontuman antamilla hakuosumilla. Ja siihenpä liittyykin ensimmäinen kysymykseni.

    Selvisikö ontumien syy koskaan? Itse painiskelen saman ongelman kanssa tällä hetkellä, joten mielenkiinnosta olisi kiva tietää miten teillä ratkesi ontumat.

    Lisäksi haluaisin tietää Torstenin kengityksestä. Onko sillä erikoiskengät tms?

    Mahtava blogi ja teidän puuhia on hauska seurailla. Oma suokki on melkein yhtä ilmeikäs kuin Torsten ja sama rakkaus ruokaan löytyy täältäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ikävä kuulla mysteeriontumisesta. Meillä ei koskaan selvinnyt vikaa eikä siis myöskään sitä, miksi ontuminen loppui. Olivatko kannat kasvaneet riittävän korkeiksi? Oliko kiropraktikko Sybil Moffat meidän ihmeparantaja? En tiedä. Sybiliä voin kuitenkin lämpimästi suositella. Yksi kerta ei kuitenkaan riittänyt, mutta missäpä hoidossa riittäisi. Sybilin hoitomaksu on vaan 250 euroa / kerta, joten ei ihan ilmaista lystiä...

      Silloin ontuman aikaan sillä kokeiltiin monia erilaisia erikoiskenkiä, mutta niistä ei (?) ollut apua. Niinpä se on kulkenut viimeiset neljä vuotta hyvin simppelillä kengityksellä, rollerit edessä mutta muuten normi. Nyt viimeiset kaksi kengityskertaa on käytetty rengaskenkää, ja niistä on ollut tämän hetken tilanteeseen apua, kun kannat saavat enemmän tukea.

      Kovasti tsemppiä ontuman syyn löytymiselle!

      P.s. Silloin kun Torsten ontui, olisi magneettikuvista ollut ehkä hyötyä, mutta sellainen ei suomessa ollut mahdollista. Nykyäänhän Hyvinkäällä on magneettikuvaus mahdollista, vaikka kovin tyyristä lystiä sekin on.

      Poista
  19. Hmmm, ilmeisesti kysymykseni hävisi jonnekin, tai sitten se tulee kaksi kertaa..:P Pahin hevosiin liittyvä onnettomuutesi/muistosi? Entä paras hetki/muisto?

    VastaaPoista
  20. Teillä jäi hyvin alkanut kisakausi kesken, millaisia tunteita tämä sinussa herätti. Mitä ajattelet tulevasta kisakaudesta? Tauko on ollut niin pitkä että joudutko ottamaan helpompia luokkia alle? Mikä on ensi kauden päätavoite?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, no kyllä se harmitti, tosi paljon. Toisaalta jäi paljon aikaa (ja ehkä rahaakin) muuhun tekemiseen. Ensi kausi toivottavasti päästään aloittamaan heti alkukeväästä, ja toivottavasti suoraan A-tason radoista. Helppoja luokkiahan me mennään aina ;) Mä olen myös ajatellut pitäisikö liittyä siihen Dressage Onsite-systeemiin, ihan vain sen takia, jos se auttaisi oman kisajännityksen hillitsemisessä. Että ratojen ratsastamisen saisi niin rutiiniksi, ettei olisi pakko hampaat kalisten jännittää :D

      Päätavoitteena on siis saada varmuutta omaan tekemiseen ja tasaisia a-ratoja aikaiseksi :)

      Poista
  21. Mitä sä teet vapaa-ajalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallilla menee tietysti suurin osa vapaa-ajasta. Sitten nautin tooooosi paljon sohvalla hengailusta :D Ystäviä yritän kuitenkin nähdä mahdollisimman usein - joka viikko ei onnistu. Aika paljon aikaa menee myös blogiin, ainakin silloin kun sitä päivittää ;) Hävettää tällaiset monen päivän mittaiset tauot, mutta tunnit ei vaan vuorokaudessa ole riittäneet.

      Poista
    2. Ja ystävien kanssa tehdään milloin mitäkin, shoppaillaan, käydään leffoissa, kahvilla, lounaalla, syömässä... Tai vietetään viini-iltoja verkkarit päällä jonkun meistä kotona :D Jotenkin ruokapainoitteista tää meidän toiminta... ;)

      Poista
  22. Oletko tekemässä varustepostausta? Entä kirppistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, jos saisin varustepostauksen aikaiseksi :) Kirppikselle mulla ei ole kauheasti myytävää nyt, lähinnä satuloita :D

      Poista
  23. Osaatteko Torstenin kanssa piaffin? Lokakuun "Maastoon" -bloggauksen yhdessä kuvassa Torsten nostaa tosi korkealle jalkojaan:) Oletko haastatellut tai muuten tavannut Tuire Kaimiota? Torsten on tottunut koiraasi Pätkikseen. Onko T. koskaan pelännyt vieraita koiria? Kiitos todella kauniista blogista. Sain varmaan vuoden parhaat naurut siitä Nalle Puhin ratsastusvideosta. Hevosellasikin taitaa olla hyvä huumorintaju! Hyvää jatkoa niin tallille kuin muuhunkin pikkujouluaikaan! terveisin tätihevoshullu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa :)

      Ei valitettavasti osata piaffea. Ihan pienen pieniä babysteppejä ollaan tehty, mutta ei sen kummempaa. Ehkä vielä joku päivä!

      En ole haastatellut saati tavannut Tuire Kaimiota, tosin olisi ilo saada tavata tai haastatella häntä. Torsten ei ole koskaan pelännyt koiria, se on vähän tuhma koirien kanssa. Ts. saattaa olla vähän arvaamaton. Into oli paljon luotettavampi siinä(kin) suhteessa.

      Kiitos kivasta kommentista - Torstenilla tosiaan huumoria riittää! Hyvää tulevaa pikkujouluaikaa myös sinulle :)

      Poista
  24. Onpas hyvä idea tämmöinen kuumalinja, mitään erityistä kysyttävää ei ollut, ehkä kiinnostaa blogisi tulevaisuuden suunnitelmat? Entä miten koet kaupallisuuden blogeissa? Teetkö ostopäätöksiä muiden bloggaajien suosituksesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihan tosi hyvä idea aina siihen saakka kunnes nukahdin :D 23.57 päivitin sivun ja totesin, että kaipa tässä voi ruveta jo nukkumaan ;) Ei olisi pitänyt!

      Blogin tulevaisuus on vaikea kysymys, kun eihän sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu. Näillä näkymin meno jatkuu kuitenkin melko samanlaisena, itsenäisenä bloggaajana kirjoittelen. Kaupallisuus on omalla tavallaan tosi ärsyttävää, mutta toisaalta taas välttämätöntä. Mielestäni on kuitenkin hienoa jos blogilla on sellaisia sponsoreita, joista hyötyvät kaikki. Niin sponsori, bloggaaja kuin lukijatkin. Ja ne lukijathan ovat tärkeimmässä roolissa, sillä niitä vartenhan sponsorit ovat, ei bloggaajia varten.

      Hmmmm, en tiedä olenko suoranaisesti todennut että pakko saada samanlainen huopa tai samaa rehua Torstenillekin, mutta ainahan sitä saa vinkkejä ja erilaisia käyttökokemuksia muilta bloggaajilta.

      Mutta sellaista, nyt takaisin aamutallin pariin! :)

      Poista
  25. Blogigaalan top 10 listaa on julkaistu! Huippua Jilla, olet sijalla YKSI!!!!!!!
    Aivan ansaitusti, blogisi on huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, huomasin! :D Jännää, kiitos kaikille äänestäneille! Viikko vielä aikaa!

      Poista
  26. Mä missasin tän kuuman linjan - taas! Mutta oli kyllä aika hyvä syy, olin ratsastamassa! =)
    Ja aivan samaa mieltä kuin edellä, olet aivan ansaitusti blogigaalan ykkössijalla! Nyt vaan jännitetään miten käy...

    Hyviä hevosteluja! Rapsuttelut Torstenille!
    iloisin terveisin,
    Maarit L. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ratsastus todellakin voittaa kuuman linjan :) Kiitos onnitteluista, tämä jännitys on kamalaa :D Vaikka aikuisten oikeesti ei mua jännitä. On kunnia olla ekana (eihän se sitä edes välttämättä enää ole!), mutta voittajaäänestys on jo ihan toinen stoori.

      Minä vien rapsutukset perille! :)

      Poista