tiistai 25. elokuuta 2015

Trooppisen yön kuumalinja

Online


Tuleva yö on harvinaisuus. Lämpötilan ei pitäisi laskea alle 20 asteen; tällaisia öitä on suomessa tarjolla keskimäärin kerran vuodessa, jos silloinkaan. 

Niinpä ajattelin istua kotiterassilla, koneen ääressä. Takana on työpäivä ja kirppispakettien postittelua. Parivaljakko T & T vaativat illan suussa rapsutuksia. Torsten on saanut nyt olla lomalla, sillä torstaina yritämme hoitaa kavioniveliä ja ponia yleisestikin iilimadoilla. 

Mutta hei, jatketaanko keskustelua yhdessä? Jutellaan ihan mistä vaan :) Lupaan kuunnella ja vastaillakin puoleenyöhön saakka; areena on teidän!

Ja niin laskeutui hiljaisuus ;)

53 kommenttia:

  1. Tajusinko nyt oikein, et saa kysellä? :D No tässäpä yksi kysymys: Millainen Torsten on luonteeltaan? Onko sillä jotain hauskoja erityispiirteitä (käyttäytymisessä)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tajusit ihan oikein :D Saa kysyä, kertoa kuulumisiaan tai ihan mitä vain maan ja taivaan väliltä! :)

      Torsten on varsin omanlaisensa persoona, tosin niinhän tietysti kaikki eläimet ovat kun niihin saa tutustua. Torsten on juro ja se rakastaa rutiineja. Meidän kahvittelu- ja picnichetket menevät jo nykyään rutiinilla, mutta ensimmäisiä kertoja kahvipöydän äärellä Torstenilla keitti yli ja se käyttäytyi kuin mikäkin liian väsynyt ja ylikierroksilla käyvä pikkupoika :D

      Torsten on hirmu symppis halutessaan. Se pitää aina jalkojen kylmäyksissä päätä sylissä tai mahdollisimman lähellä. Sitä ei haittaa turpaan pussailu, kunhan sitten rapsuttaa myös sieltä takajalkojen välistä :D

      Ja tietysti se on myös itsepäinen, ja jokseenkn vaarallinen sille pelottavissa tilanteissa, kuten elltapaamisissa. Eilen yritin kipata iilimatoja varten muutamia länttejä karvaan ilman rauhoitusta, mutta en onnistunut. Se menee omaan kuoreensa eikä katso mitä potkii tai puree jos häntä ahdistaa.

      Mutta muuten se on oikein mainio poni, perso ruualle ja rapsutuksille :D

      Poista
  2. Minkä ikäinen olet?(Ei tarvitse vastata). Kummat kisat on kivempia este vai koulu? Minkä ikäinen Torsten on? Ja onko mitään satulahuopia vielä myymättä??:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 24 vuotias olen :D Ja Torsten on 10 v.

      En ole koskaan ollut estekilpailuissa, että ehkä mun pitäisi käydä sellaisissa ennenkuin vastaan :D Voisin kuitenkin veikata, etten kuitenkaan muistaisi hypättävää rataa joten vastaan että koulukisat. Satulahuopia on vielä muutama myymättä, ne löytyy täältä; http://jillanblogi.blogspot.fi/p/paivitetty-17.html

      Poista
  3. Mistä tälläinen kiva idea? Sun olisi pitänyt toteuttaa tämä viikonloppuna, silloin valvojia enemmän langoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, jostain se tuossa puoli yhdeksän maissa kumpusi kun ajelin tallilta kotiin. Täytyy toteuttaa tämä uudestaan joku viikonloppu, kun varmasti on enemmän porukkaa paikalla :) Mutta kyllä mä täällä kukun siihen puoleen yöhön saakka tänäänkin! :)

      Poista
  4. Minkälaisia unelmia/haaveita sulla on ratsastuksen suhteen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkkää ratsastusta ajatellessa haluaisin olla mahdollisimman reilu. Kevyt ja johdonmukainen. Oppia opettamaan asioita hevosille. Kyra ja Charlotte ovat mun ehdottomia idoleita ratsastajina (ja yleisestikin hevosnaisina), että ehkä jotain sinne päin ;)

      Poista
  5. Hahaa, Jillan kuumalinja! Miten on, kilpailisiko tämä jouluaattona Joulupukin kuumalinjan kanssa ? :D

    Tänne suunnalle kuuluu hyvää, mulla eka HeA startti tänä viikonloppuna, jänskättää.. Ootko ite ratsastanut Kenttäkilpailuohjelma kutosta? Jos niin, muistatko yhtään millaisiin asioihin kannattaa kinnittää huomiota radalla ? :)

    Mikä on sulle hankalin kouluratsastusliike? Entä Torstenille? Mitkä ovat Torstenin vahvoja puolia kouluradalla / ylipäätään ratsastaessa? Entä heikkouksia? Mitkä ovat puolestaan sinun vahvat puolet ratsastajana ja mitkä heikot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tuskin kilpailee! Ja voi ei, mulle selvisi vasta muutama päivä sitten että Joulupukkia ei enää ole :( Miten jouluaattoaamut nyt vietetään?

      Hei ihanaa, vitsi mäkin haluaisin että olisi kilpailut viikonloppuna! Kamala himo päästä kouluaitojen sisälle! Kenttäkutosen olen tainnut mennä vain muutaman kerran; ekan kerran rataharjoituksissa, silloin se olikin meidän he a debyytti. Ja toisen kerran viime vuonna, tässä on postaus siitä; http://jillanblogi.blogspot.fi/2014/07/huippupisteilla.html

      Mun mielestä siinä radassa oli tosi kivat ne voltit väistöjen jälkeen, niissä pystyy niin hyvin saamaan hevsen takaisin avuille jos jostain syystä Torsten olisi niiltä karannut... :D Mutta sitten laukkavoltit oli vaikeat, meillä ei riitä kantovoima niin pienissä volteissa... Että mieluummin tekisin metrin liian suuret että Torsten pystyisi pyörittämään laukkaa kunnolla... Mutta muutenhan se on tosi kiva ohjelma! Hurjasti tsemppiä teille!

      Hankalin liike... Nyt pistit aika hankalan kysymyksen! Lisäykset on ehkä vaikeimpia. Kokoamista on niin paljon Torstenin kanssa tullut harjoiteltua, että se on siinä mielessä ehkä vähän helpompaa. Ja väistöissä kun oman istunnan saa haltuun, niin nehän käytännössä menevät vähän niinkuin itsekseen... Torstenille hankalaa on varmaan samat asiat mitä ratsastajalle, kun se ei saa niin selkeitä ohjeita multa. On sillä vähän puolieroa huomattavissa väistöissä, mutta ei ne varsinaisesti ole hankalia, vaativat vain jumppaa.

      Torstenin vahva puoli radalla on sen hyvä tahti - jos se pysyy pohkeen edessä. Kun jännitän, niinkuin lähes aina radalla, se jää pohkeen taakse ja silloin ei mikään ole helppoa :D Omia vahvuuksia on ehkä kuitenkin oman istunnan käyttö silloin kun kroppa toimii niinkuin haluaa. Toisinaan kyllä tuntuu, etten vaan saa esim. lonkkaa siihen asentoon mihin sen pitäisi tulla jotta kaikki olisi helppoa, se on ärsyttävää! Ja myös todellinen heikkous. Heikkous on myös ehkä sellainen asia, että vaadin liikaa, en ole tyytyväinen helposti. Pitäisi vaatia vähemmän, niin tulisi parempaa tulosta. Ehkä :D

      Poista
  6. Mitä kuuluu? :-)
    käväsin äsken just koiran kanssa lenkillä, ja jestas mimmonen trooppinen ilmasto täällä onkaan! pikkasen on hiostavaa, saa nähä mimmosen ukkoskuuron vielä saakin niskaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvää kuuluu! Ensin ajattelin, että tämä on tosi hyvä idea, sitten kesti hetki ennenkuin näitä ihania kommentteja alkoi satamaan ja ajattelin, että olenpas nolo :D Mutta kiitos teille, piristätte iltaani ja toivottavasti minä teidän! :)) Tosin nyt on vähän varpaat jo viileät, pitäisi ehkä siirtyä kohta kuitenkin sisälle :D Tai ehkä tulen sinne teille, tähän jotenkin osuu tuuli niin ettei ole kosteaa - voi tietysti olla, että saadaan vielä ukkoskuuro niskaan!

      Poista
  7. Oletko sinkku?
    Mistä saat ideat kivoihin erikoispostauksiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä edelleen sinkku. En ole ihan varma onko se enää hyvä asia :D On se varmaan. Ehkä.

      Jaa-a. Ehkä mulla on persoonalliset ponit että ne saa mut tekemään joskus jotain hauskoja juttuja. En tiedä :D Tai sitten kompensoin blogin surkeaa ratsastusmateriaalia sellaisissa vähän extrajutuilla :D Ei sentään. Kyllä me ollaan istuttu laitumien ja maneesien reunoilla viettämässä herkkuhetkiä niin kauan kun mulla on ollut hevosia. Ihan aina ei tietysti ole ollut kristallilasit ja kipot mukana, mutta kuitenkin :D

      Poista
  8. Kiitos ihanasta blogista!
    Millaisia suunnitelmia sulla on blogin suhteen nyt kun blogitalli lopettaa?
    Miksi et jatkanut blogitallin vetämistä kun muut kyllästyi?
    Millaisena näet blogin tulevaisuuden?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentistasi! :)

      Olisin ollut todella kiinnostunut blogitallin vetämisestä, mutta Tiia ei ikinä tarjonnut sitä minulle. Mitään uutta portaalia en kuitenkaan pystyisi pyörittämään, tiedän etteivät voimavarani riittäisi siihen kuin hetkellisesti. Bloggaus on kiva harrastus, josta on vaikea kuvitella koskaan tekevänsä työtä, mutta olisihan sekin tietysti hienoa. Hevosblogipuolella se ei vain oikein taida olla mahdollista :)

      Jotenkin pelkäsin blogin tulevaisuutta kun Into lenteli enkelihevoseksi. Mietin, mistä saan materiaalit kokonaiseen blogiin yhden hevosen kanssa. (Hmm, kuulostaa siltä että harrastaisin hevosia vain blogin takia, mutta ei, ei se niin onneksi mene :D) Tässä vuoden aikana olen oppinut, että sitä kirjoittelee juuri niiistä asioista, mitkä ovat tällä hetkellä tärkeitä. Ei tämä ole - valitettavasti - enää niin aktiivinen blogi, tietenkään yhden hevosen kanssa, mutta näillä mennään :) Ja toivottavasti pitkään! :)

      Poista
  9. Kuinka usein ajattelet Intoa ja mitä kaipaat Intossa eniten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, usein. Todella usein. Mua pelotti aivan äärettömän paljon, että unohtaisin Inton. Sen tuoksun, sen millainen turpa sillä oli ja miten se hörähteli ja huusi. En ole unohtanut, onneksi. Pelkoni oli siis turha :) Kun on saanut elämäänsä jotain niin rakasta ja tärkeää, sitä kyllä muistaa kaiken.

      Kaipaan Intoa paljon. Sen leveää selkää, rintakehää ja otsaa. Viisaita silmiä ja tuulitukkaa. Ryhtiä ja sitä sen maailman hevosten olemusta. Ihan kaikkea. Helppoutta tehdä ihan mitä vain, missä vain. Torstenilla on järkyttävän isot saappaat ollut täytettävänään, ja hyvin se hevonen on hommansa hoitanut. Sellaisia kultakimpaileita mikä Into oli ei ihan helposti löydä uudelleen, jos enää koskaan.

      Kiitos tästä kommentista, kyllä edelleenkin pitää kyyneleitä pyyhkiä kun Intoa ajattelee <3 Että kyllä saa olla onnellinen, että niin monta vuotta sen kanssa sai elämänsä jakaa.

      Poista
    2. Kyllä ruudun tälläkin puolella pyyhitään kyyneliä kun lukee miten kauniisti kirjoitat Intosta. <3 se oli kyllä upea ilmestys - sait teksteilläsi niin hyvin tuotua esille sen Inton viisauden ja juurikin sen maailman hevosen olemuksen mistä mainitsit. Into oli hieno, mutta niin on Torstenkin :)

      Mulla ei ole hajuakaan mitä tarkoitat kun kirjoitat että tulee lämmin yö - täällä Oulun korkeudella on auringon aina laskettua lämpöasteet tippuneet sinne 10-15 kieppeille. Hrr! Vähän olen kateellinen, en kertaakaan saanut tänä kesänä kävellä lämpimässä kesäyössä kotiin ja tänään käytin vasta ekaa kertaa shortseja koko kesänä, taisi myös olla viimeinen kerta jos sääennustetta on uskominen. :D
      Mitäs muuta... Kiitos ihanasta blogista, minä jatkan sivun päivittelyä ja keskustelun kehittymisen odottamista countryn soidessa taustalla. Kyseistä musiikkigenreä kuuntelen harvoin, mutta siinä on jotain älyttömän kiehtovaa ja koskettavaa :-D

      Poista
    3. Kiitos <3 Juuri kuten sanoit, Torsten on hieno mutta Into oli vielä pikkuisen jotain enemmän <3

      Ei täälläkään oikeasti ole nää lämmin, hrrrr :DD Mutta 18 astetta kuitenkin. Silti varpaat jäätyy :D Onneksi läppäri lämmittää sylissä!

      Ai kauheeta, ekaa kertaa shortseja? Toivottavasti ei ihan viimeistä päivää kuitenkaan, tämä kesä alkoi niin myöhään että kyllä me tarvittasiin ainakin koko syyskuu vielä jatkoaikaa, eikös :D Ei haittaisi ollenkaan... Vaikka silloin valoisaan aikaan kesäkuussa en muute tainnut minäkään kävellä kaupungin baareista kotiin, silloin oli niin kylmä etten lähtenyt bailabailaamaan ollenkaan :D Onneksi näissä pimenevissä illoissakin on tunnelmaa :)

      Musiikkia! Sitä multa onkin puuttunut tästä illasta, kiitos, laitan itsekin jonkun hyvän soittolistan soimaan! :D

      Poista
  10. Kuinka paljon luet blogeja? Mikä on suosikkiblogisi? (En yritä kalastella.)

    Mä luen aika paljon, pääasiassa hevosblogeja mutta muutamia muitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En ajatellutkaan kalasteluja, vaikka kyllä sinunkin blogiasi luen :)) Yleisesti luen kyllä melko vähän blogeja tai ylipäätänsä mitään netistä. Sitten vajaa puolet blogeista on muita kuin heppablogeja, ja niissä on omat suosikkini. En oikein osaa nimetä vain yhtä ylitse muiden hevosblogeista, kun joka blogissa on kuitenkin aina se oma juttu, mitä palaa katsomaan. Aikalailla lempiblogit on tuossa sivupalkissa :) Kalastajan vaimo puuttuu listalta, sillä se ei jostain syystä enää päivity listaan.

      Haluaisin lukea ulkomailta heppablogeja, mutten ole oikein löytänyt sellaista huippublogia. Tyydyn sitten lukemaan ulkomaalaisia hevoslehtiä, kuten Dressagea. Jos joku lukee ulkomailta heppablogeja, saa vinkata! Tosin ruotsinkielisiin blogeihin eksyessä joudun vain katselemaan kuvia... :D

      Poista
  11. Miten olet päätynyt lisäravinteista juuri tohon devils clawhon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kokeillut niin monia eri valmisteita, että se on vain toiminut parhaiten meidän hevosilla. Eikä se maksa paljoa ja 1hevosvoimassa on aina kiva asioida, tavarat tulevat nopeasti perille ja tuotteet ovat aina oikein! :)

      Poista
    2. Miten vertaisit sitä esim suppleaze goldiin? Sitähän tilataan kuitenkin samasta firmasta ;)

      Poista
    3. Totta, ja sitä myös on meillä hevoset syönyt paljon. Molemmat on hyviä, eikä suppleaze gold ole myöskään älyttömn kallista vaikka onkin butea kalliimpaa, ehkä siksi nykyään Torsten syö enemmän butea. Tosin nythän sille pitäisi ottaa varmaan myös tuota sgtä, että saisi parhaan mahdollisen avun niveltulehduksiinsa...

      Poista
  12. Haaveiletko edes puolirealistisesti toisesta hevosesta?
    Ja sit kun sai kertoilla mitä on mielellä: Me pisteltiin Rikun kaa just sellasia wou-hetkiä kentällä, että ei voi muuta kuin toivoa kouluratsastusjumalilta, että sais ees jotain siitä siirrettyä viikonlopun kisoihin :D Toiveajattelua, mut näitä päiviä tähän harrastukseen tarttee, et jaksaa sit ne muut.

    Mitä mieltä Torsten on ollut lomailusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaveilen!!! :DDDD Ihan tosissani. (Onneksi?!?) mun lompakko sanoo nou-nou :D Että haaveilla voi aina, mutta todellisuudessa uutta hevosta ei ole tulossa pitkään pitkään aikaan. Katsotaan uudestaan viiden vuoden päästä!

      No tollasia päiviä todellakin tarvitsee. Mä olen ihan kateellinen että tekin pääsette kisailemaan viikonloppuna, mäkin haluan! :D Helposti sitä unohtaa sen, että oikeasti siellä radalla on lähes aina ihan kauheaa.. Pitäisi varmaan ottaa sellainen hermojen hallinta ja jännityksen poisto-kurssi!

      Torsten ei ole ollut moksiskaan, vaikka se kyllä kerää aina sellaista pöhköenergiaa tällaisilla lomilla. Eilen otin laitumelta Tolbertin ratsuksi ja jätin Torstenin vielä sinne, siitä se oli vähän ihmeissään ;) Mutta hyvin se on kestänyt. Kun nyt vaan paranisi niin päästäisiin treenaamaan mekin! :)

      Poista
    2. Niin, ja tsemppiä kisoihin, toivotaan paljon wou-hetkiä radalle!

      Poista
  13. Kissa vai koira? Lempi värisi? Jos saisit hankkia talliin jonkin elukan ( ei hevonen) niin mikä se olisi? Kerro vitsi .... Jos Torsten olisi mies millainen se olisi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissa, ehkä sinisen kaikki sävyt. Ai että olisi talli muttei saisi ottaa hevosta? Mitäs ne on... Laaman! Ostaisin laaman :D Ja lampaan ja ehkä lehmän ja onhan possutkin aivan supersuloisia.

      Apua, vitsi... Olen ihan jäätävän huono vitsien kertoja :D Ehkä mä palaan siihen kohtaan jos keksin jonkun hyvän - tai siis edes muistaisin jonkun kuulemani vitsin.. :D

      Torsten alias Tom Cruise; http://jillanblogi.blogspot.fi/2013_04_01_archive.html ;DD

      Poista
  14. Kiitos ihanasta blogistasi, ihana päivän piristys ja kuvat on niin upeita :) usein saa ääneen nauraa sun jutuillesi, ja tarkoitan tätä kaikessa hyvässä ;) keep up the good work!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, olet ihana! Ei tällaisia kommentteja lukiessa voi tulla muuta kuin hyvälle tuulelle, kiitos!! :)

      Poista
  15. Haaveiletko ikinä talosta maalla ja hevosista omassa pihassa? Vai viihdytkö paremmin kaupungissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noooo, mä haluaisin molemmat kiitos :D Kaupunkiasunnon kaivarista ja ison tilan jostain täältä länsi-uusimaalta. Hevoset puutarhaan ja sateella maneesiin, missä olisi vain peilejä ja ikkunoita, valaisu tietysti kristallikruunujen avulla... Joo, kyllä mulla vielä joku päivä se oma talli on. Toivottavasti ainakin - ja ainahan saa haaveilla! :) Kumpi sinulla olisi mieluummin, kaupunkikoti vai oma tila?

      Poista
    2. Minulla on jo onneksi se oma tila, ei maalainen osaa kaupungissa asua ;). Mutta sitten lomalla voi suunnistaa vaikka Roomaan tai Pariisiin (tai edes Helsinkiin) ja leikkiä hetken kaupunkilaista.
      Ei tuo sinunkaan suunnitelma pahalta kuulosta ;) Tsemppiä Torstenille ja aurinkoista loppukesää teille molemmille!

      Poista
  16. Tämä on kyllä ehdottomasti paras heppablogi, mitä olen koskaan lukenut! Odotan päivityksiä todella innokkaasti ja olen kuitenkin reippaasti täti-ikään ehtinyt harrastaja. Harmi, että en näe teitä Ypäjällä tänä vuonna. Torstenin HeB 3 on piirtynyt elävänä mieleen =)

    Kysymyksenä tulee sitten niinkin vaikea, että kuka on lempivalmentajasi kotimaisista käyttämistäsi valmentajista? Entä suosikkiratsastaja kotimaasta, jos Kyraa ei lasketa?

    Ihanaa loppukesää ja pikaista paranemista Torstenille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla! Ja apua, kamala kuulla että joku on nähnyt meidän nöyryyttävät Ypäjä-radat... :D Tänä vuonna olin kyllä jo vähän ajatellut, että olisimme voineet lähteä uudelleen hyppimään aitojen yli, mutta nythän tietysti suunnitelmat meni uusiksi. Ensi vuonna sitten!

      Nyt pistit kyllä pahan kysymyksen. Kaikilla valmentajilla on se oma juttu, omat hyvät puolet. Eevasta olen pitänyt kovasti, hänen tunneilta saa täsmäapua ratoihin ja hän osaa kaivaa Torstenista sen kakkosvaihteen ulos... Mia puolestaan oli meille pelastus ryhtiä ja muotoa ajatellen, ja Torstenhan oli Mian ratsastuksen jäljiltä aina tosi hyvä. Säädöt sopivat meille molemmille, mutta sitten toisaalta niillä säädöillä ei kisaradoilla voi mennä, tai ainakaan minä en osaa. Sitten meillä on ollut Antti eli Anders Sucsdorff monta vuotta valmentajana. Antti osasi myös kertoa hyvin, mitä radoilla vaaditaan, ja kuitenkin keskittyi kevyeeseen tuntumaan. Ehkä syy miksi hänen tunneilta jäimme pois oli Mian astuminen kuvioihin, heillä molemmilla on omasta mielestäni sama päämäärä mutta eri polut sinne pääsemiseksi. Siinä kohtaa ratsastaja oli liian sekaisin erilaisista tyyleistä joten täytyi valita hetkeksi vain toinen. Antti oli ehkä liian kiltti Torstenin muodon kanssa.

      Sitten on ollut Vaurion Ville muutaman vuoden ajan, miellyttävä valmentaja hänkin, ja mielestäni melko samoilla opeilla mentiin mitä Antin kanssa. Inton kanssa päästiin aikamoisiin wou hetkiin hänen silmien alla, Torsten on vähän erilainen ... :D Ja sitten on tietysti monta vuotta kotivalmentajana toiminut Laura Torstenin ratsun uran alkutaipaleella; tai siis silloin kun olin täydellisesti pilannut lahjakkaan nuoren hevoseni liikkumisen ilon. Lauralle olen ison kiitoksen velkaa siitä, että pehmeällä ja määrätietoisella sekä kannustavalla tavalla pääsimme taas oikeille jäljille.

      Ja onkohan vielä muita... No tuossa ehkä ne ketkä eniten ovat meitä opettaneet. Säännöllisesti ollaan vierailtu Heidi Svanborgin kursseilla ja kävi hän edellisellä tallilla meitä opettamassa myös (nyt ei tietenkään päästy Tn jalan vuoksi), hänestä tykkään, vaikka tyyli onkin aikalailla poikkeava muista. Ehkä enemmän sellainen reilusti eteen ratsastava, mikä tekee kyllä tietysti välillä oikein hyvää. Tämä on sellaista tasapainottelua eri tyylilajien välillä, ja vähän mua kauhistuttaa kirjoittaa taitavista valmentajista ja ratsastajista "omaa arviota", mutta ehkä kaikki ymmärtää että me ollaan puskaratsukko :D

      Ja suosikkiratsastaja kotimaasta, se löytyi EMistä, nimittäin Terhi Stregars! Niin mahtavaa ohjastuntumaa ja kevyttä ja helppoa ratsastusta olisi katsonut vaikka ja kuinka pitkään! :)

      Ihanaa loppukesää myös sinulle! :)

      Poista
  17. Haluaisitko listata valmentajiesi, entisten ja nykyisten, parhaat puolet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta ylemmästä vastauksesta voikin lukea vähän listauksen tyylistä, enempää en tohdi kirjoittaa :D Kaikki yllämainitut valmentajat ovat olleet tarkkoja kevyistä avuista, se on ehdoton plussa! Silti parhaaksi valmentajaksi laittaisin Grant Schneidmanin, hänen valmennuksissa olemme käyneet reilun vuoden verran aina kun hän lentää Coloradosta tänne. Nyt emme valitettavasti pääse syksyn kurssille mukaan :/ Grant on kaikista valmentajista kevyin, ei siedä ollenkaan ratsastajan sekoiluja, mutta vaatii paljon. Äärettömän pehmeä ja kannustava, mutta pistää tekemään uudestaan jos teen jotain hutiloiden. Jos näkee, etten ymmärrä, osaa selittää asiat monella eri tavalla, mikä on hyvä kun valmennuskieli on kuitenkin eri kuin oma äidinkieleni. Grantista en ole löytänyt yhtään huonoa puolta; hän ei jotenkin jätä asioita koskaan liian "liian helpoiksi" vaan kun tehtävä sujuu, vaatimustasoa nostetaan äärirajoille saakka, mikä on mielestäni hienoa. Toisaalta hän keskittyy perusteisiin, ja kuitenkin olemme ratsastaneet hänen silmien alla sekä babypiffiä että laukkasulkutaivutusta vähän niinkuin huomaamattani. Jos joskus olisi mahdollista lähteä ulkomaille ratsastamaan, hakeutuisin ehdottomasti hänen luokseen ratsastamaan. (Sellaista mahdollisuutta ei tietysti tule, mutta silti :D)

      Poista
  18. Kahvi vai tee
    Limu vai vesi
    Siideri vai olut
    Suokki vai puokki
    Maaseutu vai kaupunki
    Kotimainen vai ulkomainen
    Futis vai lätkä
    Britti vai jenkki
    Lempituoksusi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvi nykyään! Reilusti maitoa kiitos :D Teen kanssa jos ei maitoa niin ainakin hunajaa.
      Limu ...... Mun hampaat tippuu varmaan kohta suusta.
      Siideri, tosin vain muutama menee; tänä kesänä Somersbyn päärynäsiideri on ollut aika jees.
      Tämä on vaikea... Riippuu niin hevosesta. Kun on ihan hirveitä suokkeja, ja ihan yhtä hirveitä puokkejakin... :D Mutta ehkä kuitenkin suokit oikeasti vie voiton. Tai sanotaanko, että saa olla aika hieno puokki, että katsoisin kahta kertaa.
      Molemmat.
      Kotimainen. (Vaikea kysymys! :D)
      Lätkä!!
      Britti (Voisin mennä naimisiin brittiläisen miehen kanssa vaan aksentin perusteella..)
      Hmmmm, hevoset? Uuden auton tuoksu? Ruoka? Nurmikko? Meri? Tällä hetkellä hajuvetenä on Lancomen La vie est belle :)

      Poista
  19. Mun on pitkään pitänyt kommentoida sun blogiin jotain, mutta se on aina jäänyt. Nyt kuitenkin otan itseäni niskasta kiinni ja kommentoin!
    Muistan kun pari vuotta sitten eksyin blogiisi ja mietin, että ei hitsi, nyt löytyi niin hyvä blogi että en tiedä löydänkö koskaan toista näin hyvää blogia. Enkä ole tähän päivään mennessä löytänyt :) Sun kirjoituksista tulee tosi usein hyvälle mielelle ja tämä on ainut blogi, jota lukiessa olen nauranut vedet silmissä! Mutta myöskin itkenyt. Inton poismeno kosketti, vaikka kyseistä hevosta en ollut koskaan livenä nähnytkään. Sun kirjoituksissa vaan jotenkin huokui se, miten tärkeä Into sulle oli. Ja on vieläkin. Itse koin rakkaan hevosystävän menetyksen myös vuonna 2014, hyvin samankaltaiseen ähkyyn. Pahinta oli se, että mitään ei ollut tehtävissä. Oli vain pakko antaa rakkaan mennä.
    Mutta jos näistä synkistä muisteloista johonkin positiiviseen, niin muutan lauantaina Kuopioon yliopisto-opiskeluiden perässä! Oisko sulla antaa jotain hyviä vinkkejä koulun aloitukseen tai uuteen kaupunkiin sopeutumiseen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Siiri, ihana kun tulit kommentoimaan! Ihanasti kirjoitettu, iso kiitos! :)

      Osanottoni menetykseesi. Muistan hyvin juuri tuon tunteen, kun mitään ei ollut tehtävissä ja oli aika päästää irti. Se oli niin lamauttava tunne, etten ole ennen sellaista kokenut, enkä toivottavasti koekaan pitkään aikaan!

      Ooo, onnea yliopisto-opiskelujen alkamisen johdosta! Vielä jonain päivänä ... :D Mutta tiedätkö, mä en ole muuttanut enää aikuisiällä mihinkään sellaiseen paikkaan, missä ei olisi tuttuja ihmisiä ympärillä, etten osaa oikein mitään sanoa :D Mua jännittäisi varmasti ihan kamalasti! Mutta niin varmaan niitä kaikkia muitakin opiskelijoita :) Ja koulun aloitukseen ei kyllä ehkä myöskään kannata täältä kysyä neuvoja, mä aloitan hei ala-asteen taas torstaina aika monetta kertaa ;) Mutta onhan se aina kivaa, kun vielä puhkuu intoa. Ehkä se kannattaa käyttää hyödyksi, keväällä on sitten taas vähä väsyneempi opiskelujen suhteen :D Hurjasti tsemppiä tulevaan, anteeksi ettei mulla nyt ollut tähän(kään) asiaan mitään järkevää sanottavaa :D

      Poista
    2. Ne viimeiset hetket haluaisi unohtaa, mutta toisaalta halusin olla hevosen vierellä viimeiseen asti. Sitä vain seistä tönötti ikuisuudelta tuntuvan ajan siinä vierellä ja mietti, että tänään meidän piti lähteä maastoon, kun oli niin kaunis päivä. No eipä lähdetty enää ikinä...

      Kiitokset tsempeistä ja olihan tuossakin jo hyviä neuvoja! Täytyy muistaa, että muutkin on ihan yhtä hukassa ja jännityksestä soikeina kuin minäkin :D Vähän on semmoinen samanlainen fiilis kun ois menossa taas ekaluokalle! Ehkä tosiaan kannattaa suunnata tämä tarmo opiskeluihin, kun keväällä kaikki onkin taas ihan tuttua ja turvallista ja ehkä vähän tylsääkin ;)

      Oikein hyvää alkavaa syksyä sinulle Jilla ja pidän peukut pystyssä, että Torsten parantuu mahdollisimman nopeasti :)

      Poista
    3. Niin, on se niin lohdutonta! Onneksi nykyään on päällimmäisenä ajatuksena vain kiitollisuus.

      Ja joo, niin siinä yleensä tapaa käydä että keväällä on jo ihan muut asiat mielessä kuin lukeminen :D Ihanaa koulun alkua sinulle ja toivottavasti uusi kaupunki tuntuu pian kodilta! :)

      Poista
  20. Aiotko tehdä jatkossa lisää vlogeja? Ne oli jotain niin ihanaa katseltavaa ja sun ääntäs on kiva kuunnella :)
    Tulin tälleen viimetipassa toivottamaan hyvät trooppiset yöt Jillan kuumalinjalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, juu enköhän jossain vaiheessa taas tee! Pitäisi ostaa kunnon videokamera, kun järkkärillä vaikea kuvata ja puhelimen laatu on huonoa. Ja kiva kuulla että ääni on kivaa kuunneltavaa, olen saanut siitä myös hieman toisenlaista palautetta ;D

      Hyvät yöt myös sulle, tämä oli ihan huippuhauskaa!

      Poista
  21. Ehinkö vielä! Muutama minuutti puoleen yöhön ooo. Halusin vaa sanoo moi ja toipumisterkut Torstenille! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sä ehit, mutta mä oon niin hidas kirjoittaja että ylitöiksi meni :D Ei sentään, vitsi miten hauskaa tää oli! Ja istuin ulkona 23:50 asti, äsken oli pakko tulla sisälle kun koneesta meinasi akku loppua! Moikkamoi ja terkkuja hei Nuudelille! :))

      Poista
  22. Kiitos kaikille ihanille, jotka vietitte iltaa täällä! :) Nyt on aika painua pehkuihin, ei siellä ulkona enää ihan niin lämmin ole ;D Palataan taas, hyvää yötä kaikille! <3

    VastaaPoista
  23. Hei Jilla! Tätä oli kivaa lukea näin seuraavanakin päivänä... Blogisi on aivan ihana! Suurkiitos, että jaksat ihastuttaa ja naurattaa (välillä jopa itkettää) meitä lukijoita jakaessasi sinun ja Torstenin elämää, arkea ja juhlaa. Torstenille paljon rapsutuksia ja pikaista paranemista sekä molemmille aurinkoisia päiviä!
    Maarit =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Maarit! Tällainen onlinekeskustelu täytyy kyllä ehdottomasti järjestää joskus uudestaankin! :)

      Poista