maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kesäpuuhaa pikkurahalla

Lomaa jäljellä, rahat vähissä?


Mitä tehdä kesällä, jos budjetti on tiukalla? Äkkilähdöllä saattaa päästä edullisesti käymään ulkomaillakin, mutta ei kesä kotimaassa ole ollenkaan huonompi vaihtoehto. Lomailu voi kuitenkin tulla yllättävän kalliiksi, joten tässä muutamia menovinkkejä edullisempaan loman ja kesän viettoon.


Helsingin edustalla sijaitsee useampi luonnonhelmi, joihin on helppo liikkua lautalla nauttimaan kesäsäästä vaikka koko päiväksi. Allekirjoittaneen lemppareiksi lukeutuvassa Pihlajasaaressa on useita grillipaikkoja, hiekkarantaa ja rauhallisia kallioita (ja superplus siisteistä vessoista ja todella siististä ympäristöstä!) joissa voi nauttia kesäpäivästä ja kauniista maisemista. JT-Linen lautta lähtee Ruoholahdesta ja Merisatamasta ja aikuisen meno-paluulipun hinta on 7,50 euroa. Tarkemmat aikataulut ja hinnastot lautoille voit katsoa täältä. Valitse saarista mieluisin tai vieraile vaikka kaikissa, ja mikäli omat eväät ovat hankala toteuttaa, voi Pihlajasaaressa sekä Suomenlinnassa ruokailla myös paikallisissa ravintoloissa.


Pihlajasaari on kuin pala lomaparatiisia, aivan ytimen tuntumassa.

Grilliruoka on helppoa ja sopivaa useille budjeteille - jälkiruuaksi tuoreita marjoja, siitä ei päivän menu voi paljon paremmaksi muuttua!

Helsinki on niin täynnä nähtävää, kulttuuria ja kansainvälistä kesätunnelmaa, että sitä kannattaa tulla katsomaan jo hieman kauempaakin. Hotellit syövät tietysti ison loven budjettiin, joten kannattaa katsoa avoimin mielin myös muita vaihtoehtoja. Hietalahden edustalla kelluva Hanko-laiva on edullinen ja siisti; varsin varteen otettava vaihtoehto yöpymiselle, tätä uskaltaa suositella!
Ja jos telttailusta pitää, voi Pihlajasaaressakin telttailla perjantaista -maanantaihin.

Tämä kyseinen laiva ei valitettavasti ole Hanko-laiva eikä se sovi edulliseen kesäbudjettiin, mutta onhan näitä ökybotskeja kiva katsella kauempaakin ;)



Täältä pääset kätevästi kurkkaamaan Helsingin kesätapahtumia; allekirjoittanut ajattelee suunnistavansa Teurastamolle Torstaimarketille ja pakkaavansa eväät mukaan espalle ja nauttia siellä soivista ilmaiskonserteista. Edullisia shoppailulöytöjä voi tehdä suositulla Hietsun kirppiksellä ja Rautatieasemalla järjestettävä lähiruoka- ja oluttapahtuma Syystober on varmasti kokemisen arvoinen, samoin kuin elokuvailta ulkona; Turussa katsotaan 25.8. Leijonakuningasta ja Helsingin Kivinokassa elokuvia katsotaan iltahämärään saakka 20.8. Loppukesästä kannattaa vierailla myös Helsingin Talvipuutarhassa, missä ruusut ovat silloin kauneimmillaan - sisäänpääsy on maksuton ja omat eväät tervetulleita :) Myös Linnanmäelle on jo useamman vuoden ajan ollut maksuton sisäänpääsy, joten mikäli laitteet aiheuttavat pahaa oloa mutta tunnelma vetää puoleensa, kannattaa Lintsille tehdä päiväretki tai ihastella iltahämärän saapuessa huvipuiston upeaa väriloistoa.

Ja koska Helsinki on aina Helsinki, ei sinne ole vielä montaa kertaa tullut lähdettyä ratsastushousuissa ja kypäräkampauksessa; Espoon Nuuksioon voi puolestaan huoleti mennä viettämään päivää metsäpeikon näköisenä. (Ainakin silloin kun sieltä etsii ihan pähkinöinä erästä suomenhevosta ;)) Nuuksion Kansallispuisto on valtava ja luonto tyrmäävän upea. Ulkoilureittejä löytyy niin aloittelijoille kuin vaativampaankin makuun, mutta tänne ei kannata suunnistaa ilman karttaa ja puhelinta. Ämpärikin kannattaa ottaa mukaan, sillä metsä notkuu supermaittavista mustikoista - syö heti tai säilö pakastimeen talvea odottamaan! Arjen pientä luxusta, mitä tarjoiltiin Dubain luxusbrunsseilla vain superfood-pöydästä, on tarjolla ilmaiseksi lähes jokaisessa suomalaisessa metsässä.


Kun levät valtaavat merenrannat, voi neljällä eurolla pulahtaa Uimastadionin maauimalan virkistävään veteen.



Suomen suosituimpia kesäkaupunkeja ja ainakin päiväreissujen arvoisia kohteita Helsingin lisäksi ovat aina yhtä kaunis Turku, Porvoon vanha kaupunki, Yyterin hiekat ja Kalajoen särkät (ah, sinne Torsten tahtoo laukkailemaan, kilometrien pituisille hiekkarannoille!) sekä omat lempparini eli samaan reissuun helposti yhdistettävät Tammisaari ja Fiskars sekä Suomen eteläisin kaupunki Hanko. Ja hevosihmisiä Hanko vetää puoleensa erityisesti Hanko SeaHorse Weekin aikaan, eli 27-31.7. Viisi päivää Hangon upeita maisemia, esteratsastusta ja expoaluetta, voisiko kesää paremmin viettää? Täällä pakataan auto täyteen eväitä ja ihmisiä ja suunnataan lauantaiksi nauttimaan estekilpailujen ja picnicin tunnelmasta.

Hyväntuulisia, ilmaisella sisäänpääsyllä varustettuja tapahtumia ovat myös monet pienemmät ratsastuskilpailut; kurkkaa kipasta lähialueen kilpailuja ja vietä päivä hevosten parissa, yleensä varsin edullisen buffetin vieressä. Ratsastuskilpailuissa yleisö otetaan aina ilolla vastaan, kunhan taputuksissa ja hurraamisessa ei säästellä!
Ravikilpailuissa sisäänpääsymaksu ei päätä huimaa (Vermon joka viikkoisissa keskiviikkoraveissa sisäänpääsy 4 euroa) ja jos on tosi onnekas, sen voi voittaa illan aikana takaisinkin ;)








Vaikka allekirjoittanut paiskii töitä läpi kesän, oli olo kuin lomalla konsanaan muutama viikko sitten maanantaina, kun nautittiin monta tuntia raikkaasta meri-ilmasta, auringonlaskusta ja parhaasta seurasta Pihlajasaaren maisemissa. Kesä

Tee kesällä retki myös kirjastoon ja anna mielikuvituksesi lähteä laukkaamaan, nauti auringon tai villapeiton lämmöstä ja uppoudu kirjoitetun kielen virkistävään ja innostavaan maailmaan. Elämän parhaat asiat ovat ilmaisia, niistä on hyvä osata nauttia; etenkin kun elämäntapaharrastuksena on maailman toiseksi paras (ja kallis) asia, eli ponit ;) Unohtumatonta kesää sinulle!

Ps. Kerrothan omat mansikkapaikkasi, kanttarellipaikkoja ei ole pakko paljastaa, vaikka jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!

Pps.
Jos lähdet lomalle ulkomaille, muistathan nämä. Kiitos. Kuva täältä.

12 kommenttia:

  1. Olipa mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus, kiitos! Juuri tässä käännettiin tyhjiä taskuja ympäri ja mietiskeltiin että mitäpä sitä ensiviikolla koittavalla vapaudella oikein puuhaisi (sen mitä hevostelulta tietty aikaa jää ;D)
    Aurinkoista kesänjatkoa Sinulle ja Torstenille, nythän sitä aurinkoa pitäisi kai olla luvassa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Hevosharrastuksessa on kyllä sellainenkin hyvä puoli, että tallille saa palamaan ihan tajuttomasti aikaa joten ihan kauheasti ei tarvitse loppupäiväksi aktiviteetteja miettiä ;D

      Ihanaa lomaa teille, toivottavasti säät suosivat!
      Mullakin on itseasiassa tämän viikon perjantaina ihan oikea lomapäivä, sitä innolla odotan! :)

      Poista
  2. Hienoja kuvia ja hyviä ideoita. Kiitos.

    VastaaPoista
  3. Tällaisia postauksia enemmän. Onpa mahtavat kuvat! Onko toi pihlajasaaren lauttalippu meno-paluu hinta vai sivu? En ole koskaan käynyt ja tuo vaikuttaa helmelle helsingin rannikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tuo 7,50 e lippu on meno-paluulippu :) Pihlajasaarta voin lämpimästi suositella, se on todella kaunis (ja helppo) saari.

      Poista
  4. Kiitos Jilla huippuvinkeistä ja kauniista kuvista!

    Ihan hävettää miten helposti sitä "unohtaa" että ihan läheltäkin löytyy todellisia helmiä - eikä rahaakaan tarvita välttämättä lainkaan. Syödähän pitää joka tapauksessa joten buffa tai eväät kuuluvat normaaliin budjettiin... ;-) Kiitos Jilla siis muistutuksesta!

    Aloitin oman lomani viikko sitten maanantaina leikkimällä turistia Helsingin keskustassa ex tempore kun muualla asuva ystäväni kulki Helsingin kautta kotiinsa. Espan puistossa lounas, hyvän mielen shoppailua (mm. Lapuan kankurit, josta löytyi juuri oikeanlainen pellavainen pesin - vuokrahevoseni ihastui siihen heti), kahvit Elefantessa ja sateen yllättämänä ostin jopa sadeviitan Helsingin turisti-infosta. Tyylikäs turistilook 2,50 eurolla! ;-)

    Kesä on ihanaa aikaa, otetaan siitä kaikki irti! Hevostelun lisäksi ehtii kokeilla muutakin ja kuten Jillan vinkit osoittavat, Suomesta löytyy paljon kiinnostavia kohteita! Turkuun suuntaville suosittelen lämpimästi käyntiä myös Naantalissa joka on parhaimmillaan kesäisin. Lähellä oleviin kohteisiin ehtii tutustua ennen tai jälkeen lomankin - valoa ja sen myötä energiaa riittää pidempään jolloin arkeenkin mahtuu jotakin erityistä!

    Aurinkoisia kesäpäiviä!
    Maarit L. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit ihanasta kommentista, mä haluan ehdottomasti käydä kokeilemassa tuon Elefante-kahvilan tässä lähipäivinä :)

      Ihanaa lomaa!! :)

      Poista
  5. Noi on kyllä ihania paikkoja! Helsingissä on ihana asua ja kauniita paikkoja kyllä tosiaan riittää varsinkin kesällä. Espoon saaristo on myös vierailemisen arvoinen kohde ja sinnekin pääsee saaristoveneellä muistaakseni noin kympillä. On tullut käytyä telttailemassa siellä pari kertaa. Samoin Vallisaari on upea, kannattaa ehdottomasti käydä, tosin sinne taitaa olla aurinkoisimpina päivinä aikamoinen ryysis :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta - ja joo, Espoossa on tosi makea saaristo myös, ne jäikin tästä mainitsematta. Minähän en ole mikään telttailuihminen mutta kääk, tällä viikolla tehdään kompromissi ja mennään saareen yöksi, tosin nukutaan veneessä :DD

      Poista
  6. Upeita kuvia ja todella kiva postaus, ihanan kesäinen ja hyvälle mielelle saava. Itse vierailin juuri Helsingissä, vietin pari päivää sukulaisten luona ja reissuun kuului mm. Juurikin Linnanmäki-reissu sekä tietenkin rahojen törsäys Kampin alessa... Mukaan mahtui myös halvempaa hupia, oli ihanaa kävellä kallioisella merenrannalla hyvässä seurassa, kun ilta-aurinko paistoi mereltä. Lisäksi tykkään Helsingistä kaupunkina todella paljon, pitää ehkä vakavasti harkita sitä opiskelupaikaksi... :D Ihanaa kesän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinkiä voi todellakin suositella ihan kaikkeen, se on vaan kaupunkina todella kaunis ja vähän turhan aliarvostettu. Kiitos ihanasta kommentistasi ja hyvää kesän jatkoa myös sinulle! :)

      Poista