maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kerro kerro kuvastin

ihanat kamalat peilit



Viime viikolla kävimme Torstenin kanssa harjoittelemassa koulujuttuja peilien edessä Peuramaalla. Sisäinen wannabedressagerider kuikuilee kotikentällä varjoista, että miltä se poni nyt näyttää (pimeään aikaan kentän valoista näkee muuten aika paljon, joskus maahan tuijottelusta on hyötyä ;)) mutta runsaasta maahan tuijottelusta huolimatta välillä sitä kaipaa ihan oikean peilikuvan ääreen. Ja hitsi, ensimmäisen päivän treenissä kaikki vaan sujui ja peileissä tanssi tosi hieno suomalainen. Kunnes näin kuvat ja olin sitä mieltä, että kuvaaja oli kyllä tosi huono, Torstenhan näyttää kotikentällä paljon paremmalta! :D Toisena treenipäivänä Torsten oli jo hieman nuutunut ratsastajan huonosti suunnitellusta, kuuden päivän treeniputkesta, joten nopean maneesitreenin jälkeen kävimme vain nauttimassa askellajit läpi jättikentällä. Siellä poni keräsi melkoisesti adrenaliinia erikoisesteistä ja lopuksi se saikin hypätä muutaman kerran tuiki tavallisen pystyn yli.

Ensimmäisen päivän ravisulkua.

Toisena päivänä poni oli kuvauksellisempi! #mitenniinratsastanvainkuvienvuoksi

















Huomaatteko että estettä korotettiin ;DD

Jaa, ja mitä opimme tästä muutaman päivän peilailusta.

-Älä pue niin pieniä housuja jalkaan ettet saa avattua haaroja riittävästi, tai muuten istut tuoli-istunnassa.

-Less is more. Torsten kulki sellaisessa muodossa ja sellaisella energialla ensimmäisenä päivänä, että olisin helposti voinut startata He A radan ilman suurta häpeilyä meidän menosta. Että siinä missä kotona yliratsastan ja aina vaan valitan matalaa muotoa, niin kyllä tuo matalampikin muoto riittää. (Ei kuviin ;D)

-Torsten on niin hieno ja mahtava retkikumppani, ettei parempaa voisi olla! Ja ihan vaan kerran meinasin syödä hiekkaa kun ensimmäisellä estelähestymisellä se juoksikin sujuvasti ohi. Toisella kerralla en enää katsonut estettä...


Tyylikkäänä kuten aina ;) Loppukommenttini meni muuten näin; se meni vähän matalana ;D ja mielellään olisi mennyt aika haipakkaa, siksipä siis menimme juuri päin vastoin, eli hieman hitaammin. Mutta hitsi, laukan jälkeisen raviaskeleet jotka videollakin näkyvät, ne antoivat selkään tosi makean tunteen, että ravi liikkui myös ylöspäin!
Linkki

Loppuun video eilisestä myöhäisillan muutaman kymmenen minuutin treenistä; jeejee, tämä tätsky kävi ensimmäistä kertaa sitten Inton laukkaamassa tallitiellä ilman satulaa! Kentällä tehtiinkin vain askellajit läpi, vähän vastalaukkaa, avoja ja laukkojen välissä pientä muistutusta takaisin tulemisesta etuosakäännöksien avulla. Tänään Torsten olisi päässyt valmentajan alle treenaamaan, jos vettä ei tulisi kuin saavista kaatamalla; haha, maneesiratsukoksi kahdessa päivässä ;D Sateettomia treenejä sinne ruudun toiselle puolelle, palataan taas!

20 kommenttia:

  1. Saat Trostenin menemään niin kauniisti <3 Katsot ilmeisesti kolmessa ensimmäisessä kuvassa kameraan tai peiliin? :D

    hevoskarpanen.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Emilia - ja peiliin katselen, kerrankin katse muualla kuin ponin korvissa ;)

      Poista
  2. Torsten on niin hieno, tai siis olette hieno ratsukko. Peilit olisivat kyllä kivat kentälläkin treenatessa, mutta pitää tyytyä varjoihin. Olen kyllä nähnyt joillakin talleilla peilejä myös kentällä, luksusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Peileistä oli kyllä valtavasti apua, kyllä niitä olisi mukava käyttää viikoittain treenaamisen avuksi.

      Poista
  3. Upeaa menoa videolla! Hienot kuvat ja toi maneesi😍🤑👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos!! :) Ja joo, toi maneesi (ja kenttä), siis niin makeet ja loistavat pohjat.

      Poista
  4. Peilit on kyllä aina yhtä mahtavia! Täytyy kyllä sanoa, että ihanan valoisan näköinen maneesi, olisipa tässäkin lähellä tuollaiset puittet :D Jälleen kerran todella kivan näköistä teidän meno! :) Torstenilla on kyllä mageen näköiset liikkeet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten kiittää! Ja joo, olisihan tuollainen hulppea maneesi kiva ihan vakkarikäytössä ;)

      Poista
  5. Hienoa ravia todentotta! Mulla on paljon opettelemista peileissä. Jotenkin ajattelen että se on vaan sellaista "peilailua", tiedätkö, negatiivisessa mielessä. Sitten tulee ope ja karjuu mulle että KATSO PEILISTÄ MISSÄ SE TAKAJALKA MENEE ja sitten totean että ai niin, peiliin kuuluukin katsoa ja ai niin, silleen voi ihan oppiakin kun pystyy sekä näkemään että tuntemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, ne oli ne muutamat askeleet taas sellaisia joilla elää pitkään :)

      Ja hei, samaistun täysin; jopa peileihin katsominen on tehokkaampaa kun valmentaja seisoo vieressä ;D Mutta kyllä se vaan tekee ihan älyttömän hyvää päästä samantien korjaamaan asetusta, jalkoja jne eikä vain todeta ratsastuksen jälkeen kuvista katsoessa että jahas, olisihan tuonkin asian voinut fiksata heti.

      Poista
  6. Torsten on ilmiömäinen tuon tahtinsa kanssa. Miten hevonen voi olla noin tarkka?
    Hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on kyllä hieno!! Päästää ratsastajan tosi helpolla kun ei tarvitse tahtia itse laskea, vaan poni hoitaa homman.

      Poista
  7. Torsten näyttää kyllä niin mukavalta ratsastaa! Tulee ihan suomenhevoskuume 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, Torsten tekee suomipeeärrää ilman satulaa ridauksessa :))

      Poista
  8. Hienosti menette. Ihan uteliaisuudesta kysyn miten olet saanut luvan käydä ulkopuolisena Peuramaalla? Nehän ei vuokraa ulkopuolisille tiloja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En tiedä vuokraussysteemeistä sen enempää, mutta ei mekään siellä vakituisesti käydä :)

      Poista
  9. Heh, peilailu ratsastaessa on myös mun lempihommaa. ;) mutta meillä on ihan sairaan lyhyet peilit! Deen tallilla kulmassa parin metrin pätkä ja pitkällä sivulla sen verran että just ehtii näkemään miltä hevonen näyttää kaksi sekuntia jos ehtii sen aikana edes ratsastamaan hevosen suoraan. :D Maaiken tallilla on vähän pidempi pätkä lyhyellä sivulla, yllättäen tykkäänkin sitten työskennellä pääty-ympyrällä... ;) unelma olisi maneesi jossa on koko pitkän sivun verran peilejä! Hui, ihan kihelmöi kun ajattelen asiaa. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meilläkin oli yhdellä vanhalla tallilla cain pienet peilit lyhyen sivujen molemmissa päissä, niistä ei kyllä nähnyt mitään 😅 Tuollainen koko lyhyen sivun kattava peili on ihan luxusta, se kun on niin pärjää hyvin pitkät sivut ilman peilejä! 😄

      Poista
  10. Jos jokin, niin hallissa olevat peilit saa ainakin ratsastajan nostamaan leuan ja katseen ylös ainakin hetkeksi... :D Hienosti menette ja teidän menoa on aina niin kiva katsoa. :)

    http://ikuisesti-poniratsastaja.blogspot.fi/

    VastaaPoista