keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ulkoilmaratsastusta

Viime viikkoina treenimme ovat olleet hieman rajoittunutta. Yöt ovat kylmiä ja päivät lämpimiä (jälkimmäinen on tietysti ihan huippua!), joten maan pinta sulaa auringon sitä lämmittäessä ja jäätyy taas yöllä. Pellolla on raskas hankikanto joka ei tietenkään ponia kanna, joten koulutreeneissä ollaan jouduttu soveltamaan. 
 
 Muutama kuva tämän päivän viimaratsastuksesta pellolta. Hrr!
 
Eiliseksi olimme sopineet valmennuksen Eevan kanssa, mutta kovalla pohjalla todettiin että laukka jätetään pois tunnin annista ja ravissakin edetään maltillisesti. Sehän ei tietysti tarkoita, etteikö ratsastaja joutuisi töihin... Teimme alkuun jälleen käyntiväistöjä keskihalkaisijoita pitkin niin, ettei mukaan tullut turhia askeleita vaan takajalat astuivat oikeasti ristiin heti ensimmäisistä askeleista alkaen. Kevyessä ravissa työskenneltiin sitten hieman loivemmilla väistöillä, jonka jälkeen istuttiin alas ja ryhdyttiin tekemään Vaativa B:0 ohjelmasta avo-sulkukuviota. (Okei, kuvio on niin helppo että se voisi olla helppoa aata, kuulostaa vaan paremmalta kun kyse on vaativasta ;)) Avotaivutusta ravissa uraa pitkin kaksi kirjaimen väliä, puoliympyrä toiselle pitkälle sivulle jossa sulkua kaksi kirjaimenväliä. Helppoa ja tehokasta jumppaa. Myös loiva vastataivutus ravissa pitkillä sivuilla molempiin suuntiin sai sisätakajalan aktivoitumaan tehokkaasti.
 

Torstenilla on erityisesti käynnissä sellainen tapa, että ratsastettaessa pysähdykseen, se korjaa kyllä pohkeesta jalat oikein ja pysyy nätisti tuntumalla - kunnes lähdetään liikkeelle. Se tekee nopean korjausliikkeen ylös, joka tietysti vaikuttaa seuraaviinkin askeliin, mikä taas kouluradalla näkyy epätasaisuutena muodossa. Ihan pienellä asetuksella sisään tai ulos ennen liikkeelle lähtöä Torsten hiffasi kuitenkin melko nopeasti että kuolaintuntuma on ihan jees. Torstenin käynti on muutenkin haastava ratsastaa (=olen liian hidas ja jäykkä), se muuttuu helposti kovaksi ja sitkeäksi edestä ja hetken ei niin onnistuneen takaosakäännöstyön jälkeen Eeva otti ohjat käteen ja teki Torstenilla maastakäsin pidätteitä. Torsten myötäsi hyvin ja aivan kuin koko hevonen olisi läpiratsastettu, ilman siis sitä ratsastusta ;) Loppuun pieniä eteenratsastuksia pitkillä sivuilla ja tahdissa takaisin pienempään raviin, siihen oli hyvä lopettaa.


Päivän asukokonaisuuden kruunu, jesarilla korjatut saappaat :)
 
Olen tosi tyytyväinen kaikkiin tehtäviin mitä tunneilta aina saamme, niitä on hyvä harjoitella sitten itsenäisessäkin treenissäkin. (Ja jos valmennustauko uhkaa lähennellä useampaa kuukautta voin tulla tsekkaamaan täältä tehtäviä omiin treeneihin ;)) Tosin, edellisen viikon valmennuksessa totesin Eevalle, että on se kumma miten Torsten hikoilee aina vaan oikeasta takajalasta, muttei juuri koskaan tai ainakaan yhtä paljon vasemmasta reidestä. Paitsi tietysti sillä tunnilla... Seurailin viikon ajan hikoilua ja kyllä Torstenia vähän nauratti, kun jouduin eilen kertomaan, että kyllä taitaa poni päästä helpolla meidän itsenäisissä treeneissä, kun taas hikoilu ollut viikon ajan hieman toispuoleista ;) Että silleen me reenataan...

4 kommenttia:

  1. Saappaiden hajoamista on näemmä liikenteessä - minäkin ratsastin tiistaina tunnilla irvistävällä saappaalla! :D Nyt saapas on korjattavana.
    Kivoja kuvia ja hyvän kuuloisia treenejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tylsää! Mä en ole ihan varma uusinto näihin 25 euron hööksin monta vuotta vanhoihin saappaisiin vetoketjua, vai raaskisiko jo ostaa uudet talvisaappaat ;) Mutta kiitos ja joo, eilen oli kyllä taas niin lennokkaasti takapää raviväistöissä mukana ensimmäisistä askeleista alkaen, että huomaa että näistä treeneistä on ollut hyötyä!

      Poista