perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kaupungin kauneus

Loman jälkeen on aina vähän haikeat fiilikset. Toissayönä nautittiin vielä paikallisen superstaran konsertista rannan terassilla, ihmispaljoudesta, paljain varpain kävelystä rantaviivaa pitkin ja kuuman kosteasta ilmasta, joten harmittaa vähän, että ihania kesämekkoja voi käyttää seuraavan kerran vasta muutaman kuukauden kuluttua eikä Suomessa ihan niin lämmintä merivettä ole koskaan.
 Dubai on kaupunkina upea, siitäkin huolimatta ettei siitä ihan mitä vain nettiin kirjoiteta ;)
 
On ihmeellistä, miten ihminen voi rakentaa ihan mitä vain, ihan minne vain. Pilvenpiirtäjiä rantahiekkaan ja vesielementtejä keskelle aavikkoa. Kukkaloisto ja roskaton ympäristö tuntuvat täysin absurdeilta, kotikaupungissa ei näytä samalta.
 
Kaupungin kauneus on rakennettu ja sitä ylläpidetään karkeasti sanottuna ihmisten epäonnella, sillä että heidän omassa kotimaassaan asiat ovat huonommin. Kaikille maan vaihdos ei kuitenkaan takaa hyviä elinolosuhteita, hyvä elämä ja talous ovat melkoisen suhteellisia käsitteitä.
 
Vaikka rakastan materialismikauneutta, ja sitä Dubaissa riittää, ymmärsin lopulta, että kaiken kauneuden takana olivat ihmiset. Ystävällisyydellä, huolenpidolla, kunnioituksella ja huumorilla (kyllä, superkonservatiivinen maa ei ehkä olekaan niin konservatiivinen mitä annetaan ymmärtää, vaan uskonnosta ja asusta riippumatta nauru ja hymy toimivat paikassa kuin paikassa) rakennetaan maailman kauneimpia kaupunkeja, vaikka sinne omaan kotikylään.
 
Maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan vieressä loput pilvenpiirtäjät näyttävät lähinnä matalilta kerrostaloilta.
 
 
 
 
 
 
Tähän maisemaan oli mieletöntä herätä joka aamu, superiso kiitos isäntäväelle ja matkaseuralle! <3
 
 
Aavikolla vieraillessa jopa safarikuski joutui nappaamaan kuvan auton tuulilasista, kun siihen satoi muutama pisara vettä. Yleensä tulipunainen auringonlasku värjäsi tällä kertaa vain pilvet vaaleanpunaisiksi.
 
 
 
 
Lähirannalla käveltiin myös iltaisin, ja kerättiin LVn pikkulaukku täyteen kauniita simpukankuoria kuin kunnon turistit konsanaan.
 
Suhteellisuuden tajua.
 
Hmm, epäilemättä jäimme kiinni suomalaisuudesta vain mun värin perusteella ;) Maustesoukissa Mitä kuuluu ja Minä rakastan sinua sujuivat yllättävän hyvin, mitäpä sitä muutakaan suomenkielestä tarvitsee osata.
 
 

 
Vierailimme myös Abu Dhabissa, ja lounastimme rantahuvilassa seuraten samalla Red Bullin lentokilpailuja. Koneet menivät liian lujaa omille kuvausreflekseille ;)
 
Abu Dhabissa sijaitsevassa moskeijassa puettiin kaavut ylle, naisille musta ja miehille valkoinen.
 

 
Tänne haluan ehdottomasti uudestaan.

19 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Onneksi lomaan sisältyi muutakin kuin hevosia ;) Mutta tietysti niitäkin, kaikki ei vaan millään mahtunut yhteen postaukseen! :D

      Poista
  2. Ihan mahtavia kuvia oot nappailu. Vaikka ite en oo koskaan Dubaista ollu kiinnostunu niin silti näitten kuvien kattelu herätti himon lähteä matkaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna, vaikka kyllä mua harmittaa ettei tän parempia kuvia saanut - kun paikasta olisi voinut saada aivan huikeita kuvia. Toisaalta oli rentouttavaa jättää kamera useammin kotiin kuin kantaa mukana, sitä nauttii ihan eri tavalla asioista kun ei tarvitse kuvata. Sitten oli yksi aivan mielettömän kuvauksellinen rantaclubi pilvenpiirtäjien juurella, mutta siellä valokuvaus oli ehdottoman kielletty, tulivat kyllä heti huomauttamaan kun yritin kuvaa napata ;)

      Poista
  3. Mä melkein odottaisin sulta sellaista Dubain kääntöpuolen postausta. Yksi syy miksen sinne (tai tuonne) halua matkustaa, kaikista upeista kuvista ja arkkitehtuurista huolimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ymmärrän sun pointin, mutta kuten sanoin, on ilmeisen tarkkaa mitä sieltä kannattaa kirjoittaa, joten en tee aiheesta postausta. Ehkä poistan tämän kommenttini myöhemmin ;)

      Kyllä meistä jokaisen pitää tietää, miten Epyptin pyramidit on rakennettu. Millä suurkaupunkeja on rakennettu ja rakennetaan.
      Toisaalta, enhän kirjoita täällä Suomenkaan loputtomista leipäjonoista tai kodittomista? Tiedän sen olevan eri asia, on aivan sairasta että esimerkiksi juuri tässä kyseisessä postauksen kaupungissa raksatyöntekijöltä otetaan passit pois sen jälkeen kun he ovat allekirjoittaneet 2-3 vuoden työsopimukset, etteivät he pääsisi karkaamaan maasta. Että koulut keräävät heille tarvikkeita, jotta heillä olisi hammastahnaa ja parranajovälineitä. Että he tekevät pitkiä päiviä kuusi päivää viikossa, palkalla millä yksikään länsimaalainen ei suostuisi tekemään töitä.

      Kolikolla on myös kääntöpuoli. Siinä missä ulkomailta töihin tulevat pääsevätkin töihin kauppoihin, isojen brändien alle, heillä on töissään etenemismahdollisuuksia. He tekevät edelleen pitkää päivää ja alhaisella palkalla, mutta se palkka on enemmän, mitä he kotimaassaan pystyisivät tienaamaan ja siitä he lähettävätkin kotimaahan rahaa. Kaiken karuuden joukossa on myös onnellisempia loppuja.

      Siinä missä Suomessa tulee keskityttyä lähinnä eläinten oikeuksien puolustamiseen, sillä täällä helposti unohtuu se, ettei täälläkään ihmisoikeudet ole kaikilla kunnossa, oli Dubaissa mielessä useita kertoja päivässä ihmisoikeudet. Köyhyyttä ei näe, jos keskittyy vain materialismikauneuteen. Jos kulkee silmät auki, sitä näkee. Vaan niin sitä näkee suomessakin, eletään kädestä suuhun.

      Mitä tulee turismiin tai maan tukemiseen sitä harjoittaessa, voi myös kysyä, miksi ihmiset tukevat Thaimaata, Etelä-Afrikkaa tai Intiaa? En missään nimessä halua puolustella mitään, ja näistä asioista on hyvä keskustella ja olla tuntematta itseään täysin avuttomaksi kaiken tämän edessä. Elämä on niin epäreilua, enkä usko, että tämä on on yhden ihmisen taistelu - mutta siihen uskon, että yksi ihminen voi muuttaa toisen ihmisen päivää joko paremmaksi tai huonommaksi. Muutetaan paremmaksi. Kiitos kommentistasi!

      Poista
    2. Hienoa, että joku muukin ajattelee noin, Jilla.

      Poista
  4. ..ja sieltä se matkakuume taas tuli :D

    VastaaPoista
  5. Aivan ihania kuvia! Tuli itselle niin sellainen fiilis, että hei nyt tulee kesä. Oli varmasti ihana paikka olla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei toivottavasti tulee, tänään oli ihan kamala viima ulkona ja sormet monta kertaa jäässä :D Mutta oli, oli mieletön loma - niinhän sitä sanotaan, että matkailu avartaa! :)

      Poista
  6. Siis miksi pitää miettiä tarkkaan mitä kirjoittaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Google varmasti kertoo tarkemmin, mutta maassa maan tavalla ja siellä kaukana ei ihmisiä lietsota turhaan jakamalla negatiivisia ajatuksia tavoista tai tapahtumista somessa, blogeissa tai lehdissä.

      Poista
  7. Ihania kuvia - ja maisemia! On se kyllä kaunis paikka.
    Millaiset lämpötilat siellä oli?
    Ps. ihanat farkut sinulla! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat oli kyllä niiiin hienoja! Ja lämpöäkin riitti, olisikohan lämpötila vaihdellut 26-33 asteen välillä... Onneksi muutamana päivänä ilmaa raikasti kevyt tuuli, muuten olisi saattanut olla liian lämmintä :D

      Ja kiitos, farkut oli taas tällaisen paniikin "apua mulla ei ole vaatteita" löytö, systeriltä ne tippuu päältä ja mulle ne oli just hyvät :D Tosin nyt on pakko kertoa, että joskus vuosia sitten kun käytin vähän vastaavia revenneitä farkkuja töissä koululla, oli eräs tokaluokkalainen poika repinyt omat farkkunsa riekaleiksi ja iloisena kertonut sitten muille, että kun Jillallakin on tällaiset! Mahtoi vanhemmat olla tyytyväisiä ... :D

      Poista