torstai 15. elokuuta 2013

Wannabe varustepostaus

Katseltuani - gröhöm - muutaman kuukauden siivottoman näköisiä loimi- ja huopakasoja tallilla, sain vihdoin eräänä harmaana viikonloppuna otettua itseäni niskasta kiinni, ja laitettua tavaroita järjestykseen. Innostuin sitten niin, että tein inventaarion kaikille muillekin poikien tavaroille, ja nyt on kyllä paljon kevyempi olo ;)

Mun täytyy nyt kertoa teille, että tämän tekstin aloitus on roikkunut blogissa luonnoksena keväästä saakka. Ja että ne tavararoykkiöt tarvitsisivat jälleen järjestelyä ...

Vaikka multa on muutamaan otteeseen pyydetty varustepostausta, jouduin varusteita järkkäillessä toteamaan, ettei tässä blogissa tulla suurella todennäköisyydellä koskaan näkemään kunnollista kertomusta minun tai hevosteni tavaroista. Ei mulla mitään sellaisia postauksia vastaan ole, niitä on ihan mielenkiintoista lukea - niin kauan, kun sellaista ei tarvitse itse väsätä ;)


Ja vaikka pidän varusteista, voin ihan hyvin ratsastaa verkkareissa tai shortseissa, huovan ja housujen ei tarvitse aina mätsätä ja yhdeksän vuotta vanhat kumisaappaatkin menevät joskus ratsastuskengistä.

Mutta yrittänyttä ei laiteta!


Into ja Torsten loimitetaan aina, paitsi kesäkeleillä. Klipattua hevosta kun ei voi jättää loimittamatta - ja klippaaminen on pakollista, mikäli haluaa joskus tehdä muutakin kuin kuivatella hikisiä hevosia! 
 
Poikien ulkoilupukuina toimivat yleensä Bucas ja Hasbo-merkkiä kantavat loimet. Koska molemmat pojat pitävät melko pian loimikauden alkaessa myös sisäloimea, suosin toppaloimia. Fleecevuoristen sadeloimien sijaan pojat käyttävät siis heti syksystä alkaen ohuita liukaspintaisia toppaloimia, niin ei loimet kinnaa toisiaan vasten.

Sisälläkään pojat eivät juuri fleeceloimissa hengaa, vaan mieluummin Eskadronin tai Bucaksen toppaloimissa. Intolla on myös villaloimi - Torstenille en ole löytänyt sopivaa mallia! Jos joku tekisi toppaloimen villavuorella, se olisi ehkä pakko saada ... Must have-listalla on myös Dyonin toppaloimet ;)

Back On Track, BOT, on sellainen merkki, minkä toimivuuden voin allekirjoittaa milloin vain. Pojilta löytyy verkko- ja fleeceloimia, tallisuojia rankan treenin jälkeiseen yöhön, pintelipatjoja, ridasuojia, bootseja … Verkkoloimea tykkään käyttää lämpiminä öinä tarvittaessa yöpukuna ja kuljetusloimena, kylmemmillä ilmoilla jonkun muun takin alla.

Huumoria tosikkoratsastukseen.

Mä en omista merkkivaatteita saatikka kalliita koruja. (Käyn siskon vaate-, kenkä- ja laukkukaapeilla. Vaatteet ovat vähintään kaksi kokoa liian pieniä, mutta kengät ja laukut menee kyllä.) Intohimonani puolestaan on satulahuovat ja ratsastushousut. Mitä tyttö tekisikään ilman niitä? :O Toisaalta, vanhimmat ja edelleen viikottaisessa käytössä olevat ridapöksyni Euro-starilta ja Kyra Klta ovat miltein kymmenen vuotta vanhoja! (Vaan pikkasen puristavat ;)) Tällä tavoin perustelen itselleni, että kyllä on aivan järkevää laittaa yli kaksi sataa euroa housuihin, joita ei voi edes käyttää "ihmisten ilmoilla", vaikka ne ehdottomasti parhaiten istuvatkin. Kuljen kyllä lähikaupoissa lähes poikkeuksetta ridahousuissa, ja vieläpä ylpeänä niistä !


Satulahuopiin kohdistuvaa rakkautta en edes rupea selittelemään. Mikäli kävisi niin, että joku ei hevosihminen sattuisi tätä lukemaan, leimattaisiin minut varmaan hulluksi. Toisaalta, suurin osa hevosihmisistä varmasti tietää mitä tarkoitan ilman suurempia selittelyitä ;) Equiline, Euro-star, Mattes, Shockemöle .



Viimeisin löytä; Ysärihuopa  !


Nahkatavaroissa suosin kotimaista W-Profilea. Pojilta löytyy molemmilta meksikolaiset sekä ratsunsuitset x 2 samalta valmistajalta, ja Torstenilta myös kanget. Kotimaisesta laadukkaasta käsityöstä joutuu maksamaan, mutta laadun puolesta nämä menevät omasta mielestäni heittämällä ohi vertaillessa ulkomaisiin kilpailijoihin. 
 




Kuolaimina roikkuu Sprengerin aurigan materiaalista valmistettuja erilaisia kuolaimia; kolmipaloja, niveliä, oliiveja... Intolle, jonka suu vaatii 16,5 kokoisen kuolaimen, on välillä ollut haastavaa löytää riittävän isoa rautaa suuhun - onneksi nuo perusmallit ovat riittäneet :)




Mitäs muuta. Satuloina Torstenilla on kouluun Albionin Platinum ultra, esteille ikivanha ja kivikova stubben. Intolle löytyy Wintecin Isabell Werth, mutta se on vain äidin käytössä, itse käytän Torstenin penkkejä tai menen ilman satulaa, ja sehän kaikista näistä vaihtoehdoista on paras.

Huh, se oli siinä! Erilaisia tököttejä tykkään käyttää, mutta jätetään niistä kertominen välistä. Niin, ja lampaankarvaa tykkään käyttää kaikessa, ettei Torstenin herkkä hipiä kärsi ;) Ja raipassa pitää olla dimangeja, niin on kivempi antaa ponille piiskaa. Ja harjojakin meiltä löytyy, mutta niitä käytetään aivan liian harvoin ;)

19 kommenttia:

  1. Tää oli kivan erilainen varustepostaus vaikka on pakko myöntää, että huopafanina olisi ollut kiva nähdä huovista paremmat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, mä lisään yhden vähän paremman yleiskuvan ... :)

      Poista
    2. Hmm, eipäs mulla ollutkaan sellaista kuvaa!

      Poista
  2. Kiva postaus, tämä varusteharakka tykkää! Taidankin näyttää tämän miehelleni, joka nalkuttaa mun varustehankinnoista ja rahankäytöstä hevostarvikkeisiin, että on meitä muitakin! :D Itsehän tosin kuljen vanhoissa ratsastushousuissa (toiset 15 vuotta sitten ostetut, hävettää myöntää! :D ), kun en itseeni niin raaski panostaa, ennemmin hankin jotain "tarpeellista" hevoselle... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä lähes kaikki hevostavara on tarpeellista :D

      Poista
  3. Ihan sairaan hieno tuo kultainen otsapanta ja tummansininen Equilinen blingihuopa! :) täytyy myöntää että mulla on sama satulahuopafetissi kuin sulla, onneksi on äiti joka valittaa niistä niin paljon etten jaksa kuunnella ja on monet huovat jääny ostamatta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös ole? :) Tuohon otsapantaan olen itsekin ihan rakastunut... Se ei kyllä ole Wahlstenin, vaan Hööksistä erikseen ostettu! Kyllä joka suitsissä täytyy vähän swarovskeja olla ;)

      Meillä menee kyllä ihan toisinpäin tuo shoppailun hillintä, äiti on ihan hurja himoshoppaaja, kun on hevosten varusteista kyse! ;)

      Poista
  4. Olen monta kertaa yrittänyt perustella itselleni, miksi mun pitäisi ostaa uusi koulupiiska jossa on kivasti blingblingiä. Raippojahan on kaapissa jo 3 erilaista, mutta aina on joku tilanne jossa ne kaikki on huonoja.

    Joten kiitos, nyt mulla on täydellinen selitys itselleni! Eikun ostoksille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mulla on ainakin parempi mieli kun on vähän blingiä raipan kahvassa ;) :D

      Poista
  5. Ooh, varusteurheilijan taivas. Erityisesti Equilinen ysärihuopa on magee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta, ihastuin siihen ensi silmäyksellä! Taitaa olla ainoa tavara, mitä vastaan shoppailuhullu äitini on ollut - on kuulemma liian ysäriä hänen makuunsa ;)

      Poista
  6. haha, kaikki hevosenomistajat tuntee ton pakkomiellettä muistuttavan huopa-taudin:DD aina keksii jonkun syyn ostaa vielä yksi huopa, ja vielä yksi... ihanan hauska varustepostaus:)

    VastaaPoista
  7. Heh, nyt kun Totin emä on tulossa takaisin (joo päivittelen tuosta blogiinkin lähipäivinä!) niin muun hihkumisen seassa tuli mieleen myös "JES! Nyt voin hakea ne satulahuopa- ja loimisäkit taas käyttöön vanhempien autotallista!!" - aika sairasta ;)

    Niin ja kuvittele tunnetta, jossa muuton yhteydessä on mennyt ROSKIIN säkki jossa oli paras tallitakki, parhaat 10v vanhat EuroStarin ratsihousut, maastoiluun ihan parhaat jodphurhousut, turvaliivi.. Note to self: älä IKINÄ kuljeta roskia ja muuttotavaraa samannäköisissä säkeissä, samassa pakettiautossa. Tai tarkista ainakin vielä sadannen kerran, ennen kun roskat menee roskiin.. vieläkin harmittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan sairasta :D

      Toi on niin inhottavaa, kun tavaraa katoaa. Multa hävisi viime syksynä eräs aika hintavakin takki, jota kerkesin vain muutaman kuukauden käyttämään ... Siinä kyllä soiteltiin kaikki tallit läpi jossa oli käynyt! Luulen kylläkin, että takki kohtasi saman kohtalon kuin sun muuttotavara...

      Poista
  8. Ha-hah Jilla. Sä ja sun hyvin varustellut poijat :)

    Kommentteihisi on nyt pakko vastata; musta ei saa himoshoppaajaa sitten millään, edes heppatarvikkeiden kohdalla. Nih.
    Mitään turhaa en ole ostanut (no okei, ne kultakruunuilla koristellut valkoiset pintelit saattoi olla ylilyönti, mutta hyvin kaunis sellainen ;)) eli kaikki hankinnat ovat olleet tarpeellisia ! (toisin kuin sun ysärihuopasi ...)
    Koska myös isäsi saattaa eksyä blogiisi niin alleviivaan että ihan jokainen tuote jonka olen poikasille hankkinut on ostettu niistä kuuluisista "alelaareista tai kaksi yhden hinnalla" tarjouksista. Ettäs tiedätte ;)

    Loppupeleissä mulle on täysin sama millä varusteilla harrastetaan kunhan varusteet ovat turvallisia, sopivia, ehjiä ja puhtaita. Jos ne vielä sattuvat näyttämään kivalle,se on vain extra-bonus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäpä tähän selittelyyn enää sanoisi... :D

      Poista
  9. Ihania varusteita ja kivan erinlainen varustepostaus :)

    VastaaPoista