sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Viikonlopun koulutuuppauksia

Inton työmotivaatio oli eilisen postauksen aiheena. Tänään on sitten tietenkin Torstenin vuoro, sillä hänen motivaatioitaan ei pidä myöskään yhtään väheksyä. Poni tulee aina tarhan portille, lähtee töihin mielellään, kävelee alkukäynnit mielellään ja loppukäynnit vielä enemmän mielissään ;) Lievää väsymystä on vielä ilmassa, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Torstain vapaa ja perjantain koirakävely taisivat tehdä hyvää :) 

Kun lihakset ja ennen kaikkea ponin pää olivat saaneet levätä, olikin lauantaille luvassa koulutunti. Ensimmäinen suunnitelma oli lainakuski ponnylle, mutta koska itselläni tallin teon jälkeen oli ihan hillitön tuuppaus-fiilis, päätin kavuta itse kyytiin. 


Harjoittelimme perus siirtymisiä, molempien lapojen hallitsemista, kahta ohjaa. Vastalaukka harjoitus oli mielettömän hyvä; esim. oikeassa kierroksessa kulmaan n 10 metrin voltti -> kääntyminen keskihalkaisijalle, vasemman laukan nosto, kaartaminen takaisin uralle ja siistiä ja kasassa pysyvää vastalaukkaa aina lyhyen sivun keskelle, missä siirtyminen raviin ja sitten tehtävä alkaakin kulmasta uudelleen. Viimeistään voltilla sain ponin aina takaisin täysin kuulolle, ja oli helpompaa nostaa "myötälaukka". Kerran poni tippui kaksi kertaa raviin tehtävän aikana, ja molemmilla kerroilla sain nostettua välittömästi vastalaukan takaisin, aika hyvin! Varsinaisia vastalaukka-nostoja me ei olla vielä kertaakaan tehty.

Ravityöskentelyssä opeteltiin sulkuväistöjä. Kulman katkaisu ja uralle sulkuväistössä. Kun asetus ja taivutus oli olemassa jo valmiiksi, oli tehtävä melko helppo! Omaksi huoleksi jää lähinnä, että annan yhden kerran pohjetta -> pohje irti -> uudestaan mikäli liike hidastuu. Se on se kuuluisa Kyran potkukelkka-efekti, mikä tuppaa usein unohtumaan ja ainakin itse varmistelen aivan liikaa juurikin kaikissa sivulle menevissä liikkeissä. 

Poni ja kuski olivat tunnin jälkeen oikein tyytyväisiä! 

Siksi olikin hyvä tehdä tänään hieman lyhyemmän kaavan mukainen treeni, jotta Torsten jaksaa huomisella Antin tunnillakin. Nostin kyllä Sällin kauroja, jota se nyt saa 2 l /pv ja lisäksi Build Uppia ½ l /pv. 


Vaikka eilen iloksemme saimmekin vettä niskaan päivällä, oli yö ilmeisesti niin lämmin, että tämän päiväinen liikutus suoritettiinkin jo melko kuivalla kentällä! :) Pointtina oli vähän kootumpana kulkeminen, poni kun nyt kovin helposti menee mäyräkoirana. Sitä se teettää; jos kerta monta päivää pyydetään, että voisinko mennä kauniisti eteen - alas, niin kyllä sitä sitten harjoitellaan vähän pidempään, eikä heti aleta muuttamaan pyyntöjä ;)





Ja vaikka kokoaminen ponin mielestä "epäreilua" olikin, sitä harjoiteltiin. Lapojen hallitsemista (mä olen nyt todennut, vihdoin, melkein 22 vuotiaana, että lavat on vaan pakko olla hallussa, niin kaikki on paljon helpompaa ;)), tasaista tuntumaa. Laukan piti olla pyörivää, ja niin, että sain vapaasti asettaa ponia myös ulos päin, ilman tahdin rikkoutumista. Tunnista innostuneena treenasimme myös vastalaukkaa ja suoralla niitä vastalaukka-nostoja, ja vitsit, kaikki vaan toimi! Aavistuksen asetin ulospäin nostossa, ja siitä sitten lantion "pyörähdys" laukkaan. Poni on oppinut tämän erittäin hyvin, se kun on niin herkkä istunnalle. 

Raviduunia tehtiin hetki vain kootumpana, kunnolla takajalkojen päällä, kuitenkin isoa ravia etsien. Kaipaisin raviin nyt kunnolla kadenssia, pompotusta, ja vaikka loppuraveissa meno alkoi pikku hiljaa näyttää vähän sinne päin, ollaan tavoitteesta vielä kaukana. Loppuraveista pieni videoklippi.


Myös Into pääsi kentälle käyntihommiin, ja Herra nautti täysin rinnoin siitä, vaikkakin se mieluummin maneesissa kulkisi. Todelliset kouluhevoset kulkevat aina maneesissa, Into kyllä tietää sen ;) 


Nojoo, lämpöä ja aurinkoa tulevaan viikkoon, palaillaan huomenna Antin valmennuksen jälkeen!

2 kommenttia:

  1. Hieno Torsten (ja Into! :D). Kiitos tuosta vastalaukkaharjoitus-vinkistä, pitää kokeilla kun nyt ollaan Mursun kanssa nuita harjoiteltu :)

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kiitos ! Harjoitus oli oikeasti todella tehoks, suosittelen :)

    VastaaPoista