torstai 4. huhtikuuta 2013

Torstain kevyet kävelyt

Tänään on ollut jo melko helppoa kävellä. Siis mun, sen toissapäiväisen esteratsastus slash tankotanssi-tunnin jälkeen. Eilenhän en käynyt ollenkaan tallilla, vaan nautin alkuillasta töiden jälkeen intialaista ruokaa ja löhösin loppuillan sohvalla. Onhan sekin välillä melko kivaa. Vaikka mä nyt suurimman osan ajasta nukuinkin. 

Tänään Inton oej polvi sai uusinta piikityksen. Herra käyttäyi jälleen mallikkaasti, eikä häntä tarvinnut rauhoittaa. Mä en oikein halua, että Intoa enää rauhoitetaan, kun edellisestä kerrasta on niin pitkä aika - en edes muista sitä. Luultavasti vuonna 2005, pahan ähkyn takia. Ei siinä varmaan mitään vaarallista olisi, mutta niin sitä vaan tulee varovaisemmaksi, mitä enemmän ikää hevosille kertyy. Toivottavasti tämä piikitys auttaa! Puhuttiin Chrissen kanssa, että seuraava vaihtoehto voisi olla Tildren, jos näyttää, ettei tämä nyt jeesaa. Vaan ei mennä asioiden edelle :) Viikko tarhailua, sitten viikkon käyntitreeniä, ja sitten ollaan taas viisaampia. 
Pitkään jatkunut hokkikausi ei myöskään mitenkään helpota Inton oloa. Sillä on jo vuosia ollut sellaiset "rollerit" etukengissä, mitkä ovat olleet hyödyksi, ikään kuin nopeuttavat etujalkoja. Yritän nyt vielä viikon venyttää poikien kengitystä, niin saataisiin jättää ainakin kärkihokit pois, ja hyvällä tuurilla kaikki hokit poijes. Se vasta olisikin hienoa!

Torsten vietti siis eilen vapaata, ja tänään poni sai vain olla narun päässä hömppäilemässä. Valitettavasti ponin oriego ja keväinen ilma sekä selkeästi aivan täydellisen hyvässä kunnossa oleva  fyysinen ja psyykkinen jaksaminen aiheuttivat sen, että minä olin lähinnä narun päässä. Ei enää kevätväsymystä riesana ;)
Poni päätti suunnan ja tahdin. Törkimys! :D Huomenna se kyllä niin joutuu töihin. Mä kuntoni mukaan, sattuneesta syystä, keventelen ja menen kevyessä istunnassa laukkaa.
Lauantaiksi on luvassa Maken ohjasajo ja ponille paluu takaisin maan pinnalle. Hyvä niin, sillä eihän tuollaista itseriittoista tapausta kestä kukaan. Ainakaan ne, jotka joutuvat olemaan jossain tekemisissä Sällin kanssa ;) 

Huomenna vielä töitä, ja sitten saa taas chillailla viikonlopun, kun ei ole mitään kisoja, talleja tms suunniteltuna :) Oikein keväistä ja rentoa weekendiä myös sinne ruudun toiselle puolelle! :)

Anna tänne niitä keksejä ja lopeta toi kikattaminen!

Simaa kauniille pojalle myös, kiitooos!

7 kommenttia:

  1. Tildrenistä moni saa avun, kannattaa kokeilla jos piikitys ei auta. ( on järkky kallis kyllä )
    Asiasta kukkaruukkuun, en lakkaa ihmettelemästä Torstenin niskaa, on se upea, mutta eikö se ole jo liian voimakas ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen kyllä kuullut paljon hyvää kyseisestä lääkkeestä. Hinta ei tietysti houkuttele ;)

      Kyllähän tuo Torstenin niska on melkoinen jytky, ja halutessaan poni menee juuri minne haluaa, juuri tuon niskan takia. Se on niin voimakas ja lyhyt, että sitähän ei saa sitten edes käännettyä mihinkään suuntaan ... Sen takia klinikkareissutkin on ollut niin haastavia, kun eihän tuollaista voimaa pidä mikään tai kukaan paikallaan! Eli kyllä, aiheuttaa ongelmia, mutta toisaalta, onhan se hienon näköinen ;)

      Poista
  2. Näin katsomosta käsin väittäisin että Torstenin niska on,jos ei muuta, niin ainakin liian voimakas magneetti, jota on pakko tuijotella läpi ratsastuksen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisen hevosen niskassa on jonkinsortin magneetti, jos multa kysytään... Tai sitten hevosen korvissa on vain jotain niin maagista.. ;) esteratsastajien pollejen niskassa on sen sijaan joku vastamagneetti, seuratkaapa: Ne ei koskaan katso samaan suuntaan mihin niiden hevonen menee, vaan aina tähyävät jonnekkin viistoon- horisonttiin.

      Poista
    2. Kyllä, olen samaa mieltä Lauran kanssa, ainakin omien silmien ja hevosten niskojen välissä on joku magneetti kenttä, joka määrittelee, minne ratsastajan pää roikkuu ;) Torstenin kanssa se on ehkä normaalia vahvempi? ;)

      Valitettavasti tämä magneettikenttä ei häviä hyppäreille, sen voi tarkistaa vaikka viimeisimmästä estevideosta ;)

      Poista
  3. Ihana tuo naurukuva! Tulin niin hyvälle mielelle :)

    Minkälaiset rollerit Intolla on jaloissa? Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen, kun saattais olla meillekin hyvä idea; Masalla on lihasköyhyydestä johtuen hiukan hidas etupään liike.

    Onko Torsten muuten normaalisti vahva ratsastaa? Masallahan on hiukan samantyyppinen kaula, lyhyt ja massiivinen, mutta on silti todella kevyt ratsastaa. Ei toki ihan aina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten pelastaa (senkin) kuvan :)

      Mä en kyllä näistä kengitysjutuista uskaltaisi puhua, kun en oikeasti mitään niitä ymmärrä, mutta yritetään! Eli herralla on käännetty se kengän etuosa, niin etujalan liike ei perjaatteessa töksähdä siihen kengän reunaan, vaan pyörähtää alta. Joo, mä jätän nää selitykset jatkossa muille :D mutta varmasti sun kengittäjä tietää, jos siltä kysäset :)

      Torstenilla on tosi tärkeää ratsastaa niska ihan rennoksi, muuten menee alakaula pullottaen, ja silloin on vähän kova - muuten Torsten on tosi kevyt ratsastaa. Eihän tollasen kaulan pitelemisestä tulisi yhtään mitään, kyllä ponin täytyy itse kantaa itsensä :) toki jos on kovin väsynyt, ei jaksa kulkea kevyesti korkeammasta muodossa. Ja halutessaan, kun ei ymmärrä tehtävää tai pyydetään liian rankkoja juttuja, torsten heittää niskan ylös eikä tee mitään. Onneksi näin käy melko harvoin, mutta tarpeeksi usein muistuttamaan ratsastajaa oikeista avusta ja siitä, ettei ponia sovi liikaa rasittaa ;)

      (Nää mun tekstit alkaa kuulostamaan ihan siltä, että se en olekaan minä, joka Torstenin omistaa ja päättää, mitä tehdään, vaan Torsten, joka omistaa orjan ja yrittää keksiä orjalleen tehtäviä :D)

      Poista