lauantai 22. joulukuuta 2012

21. luukku

[X] Ulkoasu vaihdettu. Mitäs tykkäätte, toimiiko värit, onko helppo     lukea? (Ja nyt en siis tarkoita sisältöä ;) Hienosta bannerista kiitos Saanalle! 

[X] Viimeinen työpäivä suoritettu kunnialla loppuun. (Hmm, viiden    päivän päästä siis arki kyllä jatkuu)

[X] Postissä käyty.

[X] Kuusi koristeltu.

[X] Huomioitu, että mulla on aivan liian vähän koristeita, ja siihen päälle  paljon koristeita, mistä en pidä.

[-]  Siivous suoritettu.

Postista löytyi kovasti odotettu kova paketti, mikä sisälsi piti sisältää kaksi kirjaa; Twilight 1. osan ja kohutun Sidottu-kirjan. Ihan nappiin ei tilaus kuitenkaan mennyt, sillä paketista paljastuikin joku opas Twilight faneille, eikä ollenkaan sitä oikeaa kirjaa... En mä nyt ihan niin fani kummiskaan oo ;) Ja sitä paitsi, mulla on jo yhdesta hienoimmasta kirjasarjasta, ja puhun nyt siis Velho Potterista jengeineen, kaikki kirjat ja niihin liittyvät oheismatskut. Puolustaudun sillä, että olin hyvin nuori silloin, kun Rowlingin kirjat olivat suurimmassa suosiossaan - ja myönnettäköön, että kirjoista pidän yhä, ja oheistavarakin on säilytyksessä aarrearkussa, jos vaikka joku päivä taas lapsettaa ;) 

Kuitenkin, muutama päivä lomaa ja vajaa 600 sivua eroottista luettavaa, joten eiköhän se riitä alkuun! ;) 

Ennen päivän luukkua, on mun pakko mainita, miten hyvälle kuusi tuoksuu. Nimittäin todella hyvälle!


Sumun Tottiino

eli tarinaa Torstenista




i. Vihi-Totti e. Surillon Sumu ei. Surillo s. 26.5.2005

Torsten, Totti, Sälli, Luumu, rumimmat (sekä samalla osuvimmat) kutsumanimet jätänkin suosiolla mainitsematta. Poni tuli omistukseeni ikään kuin vahingossa, 1,5 vuotiaana. Ostin sen silloisen tallinpitäjän kanssa puoliksi, ollessani itse 15 vuotias. Hintaa ponilla oli hurjat 800 euroa.


Kun poni on viettänyt lapsuutensa näissä maisemissa, onko ihmekään, jos se rakastaa hakkuuaukeita? ;)


Poniori 2 v, Valtakunnallinen varsanäyttely II-

Ostin ponin kuitenkin ennen ruunausta itselleni kokonaan. Poni on ratsastaessa niin herkkä, ekasta oppiva ja motivoitunut, että ensimmäinen kesä sujui mainiosti. Ei olisi juuri paremmin oikeastaan voinut mennä. Me hypättiin, maastoiltiin, mentiin koulua. Liikaa koulua.


Ekoja kertoja ravia, 3 v.


3 v ratsu

Aika fiksu tapaus!

Sipoossa käyttöajokurssilla, jossa myös ratsastin, poni 3 v.

Ratsuttajan perässä vaihdettiin maastot maneesiin, ja alamäki alkoi. Asioita ei ole helpottaneet monen moiset mutkat matkassa. Perjantairatsastaja, joka ensimmäistä kertaa elämässään juoksutti hevosta, siis Torstenia, jota ei sitten lopulta pariin kuukauteen juoksutettukaan. Lopulta Make korjasi tämän tilanteen. Kärryhaaveet kaatuivat, kun lainakuski roikkui satula mahan alla, jalka jalustimessa ponin laukatessa ympäri maneesia. Vuoteen ei ponin selässä heiluttu. Talvella tehtiin yhdessä kuperkeikka ojaan, minä alla, poni päällä. 

Herkkupeput marjapensaassa

Jos joku olisi sanonut, ostaessani tämän harvinaisen lahjakkaan ja omapäisen ponin, että et tule saamaan apua, ratsuttajat sairastuvat, eivät kerkeä ratsastamaan, maneesit romahtavat, tulivuoret purkautuvat, en olisi lähtenyt tälle matkalle. Kuitenkin, tänä päivänä tilanne on hallinnassa, minulla enemmän tietoa, taitoa ja nöyryyttä, ja poni on oikein mallikas. Loppupeleissä, voin ainakin sanoa, että poni on täysin minun ratsuttamani pilaamani, kun vieraita ihmisiä selässä on käynyt ehkä viisi, yhteensä alle 15 kertaa.

4 v kouluratsu, kuva: KK.

5 vuotiaana Heidi Svanborg-Lodmanin valmennuksessa. 

Koulutukseltaan tänä päivänä Torsten on vahva He B tasoinen, He A:sta osaa suurimman osan asioista ja päälle vielä ravisulut. Tavoitteenamme on jonain päivänä päästä kilpailuissa Suomenhevosten Kouluratsastuksen SM-taistoon, unohtamatta kuitenkaan maastoilun ihanuutta ja hyppäämisen tuovia säväreitä :) Jos poni saisi päättää, se luultavasti olisi maastoveturi, jolla olisi iso, oma haaremi täynnä kauniita naisia, nuoria ja vanhoja, poneja ja hevosia. Ja miksei muutama bambikin ;)

Uteliaisuus on rikkaus! 

Palkintoja Torsten rakastaa.

7 v.

7 v.

7 v.

Orimaisuudesta huolimatta poni on kaikkien kaveri!

Ja kovin rakastettava sellainen <3

Myös terveydelliset ongelmat ovat haitanneet etenemistänne (ponin mysteeriontuessa vuoden päivät), mutta juuri tällä hetkellä elämä hymyilee, ja ensi kauden tavoitteina ovat loppukaudesta He A-luokat. Saa nähdä, pystymmekö lunastamaan haaveemme!


8 kommenttia:

  1. katsot kovin paljon alas ratsastaessa? :o no, onhan jokaisella se oma ongelma-alue.

    En siis tullut haukkumaan, pistää vain silmään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, se pistää sekä omaan silmääni että valmentajien silmään ;) Yksi suurimmista ongelma-aluistani, mutta kovasti täälä koitetaan päästä eroon siitä! :)

      Poista
  2. Kiva uusi ulkoasu vaikka ei entisessäkään vikaa ollut. Mobiiliversio on helppo lukea,teksti näkyy ok.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu, ja kiitos! Piti vain vähän päivittää talvisempaan malliin :)

      Poista
  3. Hieno ulkoasu ja banneri! Ja komea Torsten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, myös Torsten kiittää ja kumartaa :)

      Poista
  4. On siinä suomipollella liikettä! :) Upea hevonen, tollasen selkään ku joskus pääsis *huokaus* :]

    VastaaPoista