lauantai 24. marraskuuta 2012

Monte-poni


Mä kuvittelin omistavani ainakin yhden ratsuponin. Ja nyt en puhu Intosta. Olisin vointu lyödä vetoa, että poni the Torsten, joka ei koskaan ole kärryjen edessä ollut, saati sitten raviradalla, olisi täysin ratsu. Kun molemmat vanhemmatkin on ratsuja. Erehdyin. Tai ehkä meidän tallin kenttä on vaan niin iso, että Torstenkin vallan erehtyi.

Olin jo viikolla päättänyt, että mikäli aamutallin teon jälkeen ei pääse maastoon hirvestyksen takia, muttei sada, roudaan muutaman esteen pihalle ja me hypätään. Ihan kunnolla. Varasin jopa kentän sitä varten. (tai laitoin varoituksen kanssa ratsastajille, etten saa sitten syytettä, kun laukkaamme jonkun päälle)
Laitoin kaksi estettä niin, että voisin mennä isoa kasia. Ensin tietysti puomit alas, että kävelemme niiden yli alkuun. Ja arvatkaas mitä. Ei tarvinnut käsiä äidin rasittaa, kun puomit pysyi tukevasti maassa! Jo alkukäynneissä muutama ylitys vaati raviaskeleita, ja ihme venkoamista oli ilmassa ohjat kädessäkin. Jossain vaiheessa kuitenkin mentiin oikein mallikkaasti, jolloin ajattelin, että sitten myös vähän ravaillaan alkuverkaksi puomien yli. Poni lähti kuin tykin kuula, useampaankin kertaan, veti sivusladia, pää ylhäällä, etujalat kauhoen hiekkaa. Jep, se siitä. Me harjoiteltiin sitten loppu tunti pois monteravista, vähän puolipidätteitä ja sen sellaista. Loppuun sitten käveltiin rentona pitkin ohjin puomien yli - kaipa se oli sitten tämän päivän voitto?



Aika meni kuin siivillä, ja hyppäsin vielä lennossa tallikaverin heppaa kokeilemaan pitkästä aikaa, tekeepä hyvää mennä vieraita heppoja välillä. Ja vaikka viivyin selässä vain vajaan vartin, sai siitäkin hyvän muistuksen, että mihin apuihin omien hevosten ratsastuksessa tulee taas muistaa, ja mitä on muistanut käyttää. 


Into vietti vapaata liikutuksesta. Muuten sillä oli varmaan aika kiva päivä, kun sai olla aika vapaasti aamu heinien syömisen ajan ;) Se on niin loistava <3

Loppuilta on mennyt vain sohvan kulmassa, ihanan rentoa. Tosin, mä olen ollut hereillä lähinnä silloin, kun olen jotain syönyt, muuten olen lähinnä torkkunut, joskus vähän syvemmässäkin unessa... ;) Semmoista tänään, saas nähdä, miten poni käyttäytyy huomenna Maken kanssa!
 

3 kommenttia:

  1. Magee ravi !! ;D Ehkä sitte seuraavalla kerralla pääsette hyppämään...... :D

    Joo kriitikot on oikeesti aina väärässä !!! Ne on jotain vanhoja pieruja ketkä kattoo leffat aina kynä perseessä ettei vahingossakaa vois sanoo yhdenkään kohtauksen olevan nautittava. Pyh pah, Twilight on ihana ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, miten ton ravin liidon saisi vangittua kouluradalle niin, että se olisi myös käänneltävissä ja ylipäänsä ratsastettavissa? :D

      Aika osuvasti kirjoitettu, kuittaan saman! Etenkin viimeisen lauseen <3 ;)

      Poista
  2. Torsten on. (rasittava? ;))
    No toisaalta se on omien käsiesi tuotos ja paras peilisi.
    Olette ihan samanlaisia jääräpäitä,kuin kaksi marjaa... Torsten kuumuu,sinä kuumut,sinä kuumut,Torstenilla keittää.

    Mut kiva oli ravi tosiaankin. Sellainen etenevä ;)
    Del Monte Poni.
    Onneksi ratsujalostuksella ei ponista ole kitketty kaikkea hienoa pois ;)

    VastaaPoista