torstai 25. lokakuuta 2012

Seuraava askel

Tämän päivän valmennusta odotin kuin kuuta nousevaa. Enkä turhaan! Antti on vaan niin pro, osaa selittää asiat juuri niin hyvin, että blondikin ymmärtää.

Alkuun aktivoitiin jälleen takapää pohkeenväistöllä ympyrällä. Siitä edettiin siirtymisiin, ja jälleen, jos poni vastusteli --> takapää oli pois pelistä --> väistöllä takaisin. Tahtia tarkkailtiin koko ajan. Sitten vähän pohkeenväistöjä diagonaalilla, jonka jälkeen avotaivusta pitkillä sivuilla. Lisää siirtymisiä, ja voltteja. Loppuun onnistuneet vastalaukat molempiin suuntiin; myötälaukassa täyskaarto ja uraa pitkin vastalaukkaa takaisin, kuitenkin ennen kulmaa raviin.

Siirtymiset kyllä paranivat, ja pätkiä oli, joissa poni toimi tosi hienosti. Kuitenkin mukaan mahtui paljon vastustelua.

Toivon, että kyseessä on vain tehtävien raskaus, mistä poni ei ihan pidä. Kyllähän sitä itsekin tietää, jos vaikka tekee punnerruksia, että jossain vaiheessa tulee raja vastaan. Ja jo ennen sitä rajaa tuntuu fyysisesti pahalta, mutta henkisesti voittajalta, kun vielä yhden punnerruksen pystyykin tekemään. Vaan saavatko hevoset tätä voittajan tunnetta? Tuskin. Harva hevonen on niin esiintyjä, että nauttisi ratsastuksesta koko ajan. No okej, Into on. Se antaa itsestään aina kaiken, ihan viimeiseen pisaraan asti. Ehkä se on sellainen ravurijuttu, mistä tuuppari voi vain haaveilla? Mutta kuten Antti sanoi, onneksi on noin positiivinen, nöyrä ja motivoitunut hevonen kuin Torsten.
Itselle ehkä tärkein läksy päivästä on kiitoksen muistaminen. Sitä kautta Torstenkin voi ehkä ymmärtää, miksi tehtiin äärirajoille asti kokoamista, kun olisi voinut päästä helpommallakin. Ja tietysti, jos vie tämän ajatuksen ja pohdiskelun pitkälle, ei hevosilla kannattaisi ollenkaan ratsastaa. En kuitenkaan tee niin, sillä vilpittömästi uskon Torstenin oikeasti nauttivan työn teosta. Ja jumppahan nyt tekee vain hyvää, vaikka sillä hetkellä tuntuisikin ikävälle.
Toivottavasti  vastustelut jäävät pian pois - ja onneksi ne hyvät kohdat on niin hienoja, että se toimii kyllä itselle tosi hyvänä motivaattorina.

Sitten vielä omaksi muistukseksi;
* rento vasen käsi
* miljoonat puolipidätteet
* laukannostossa lantio, kaikki paino sen puolen jalustimeen, älä heitä ohjia

Semmoista tänään, viikonloppuna palailen taas :) Hauskoja treenejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti