sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Possuponeja


Eilinen päivä oli aika hektinen, joten postaus jäi väliin. Nyt kuitenkin ennen illan Antin valmennusta mulla on hetki aikaa (kun pitäisi tehdä töitä, hmm...) kirjoittaa eilisestä possuponista ;)



Ajoin tallille aamulla jo ennen muita, liikuttamaan Inton. Vitsi oli ihanaa kävellä maastossa, kun aurinko paistoi ja ruoho kimmelsi kasteesta. Ja mitä värejä syksy meille antaakaan! Kävelyiden jälkeen verryttelin kentällä käynnissä, ja I tuntui oikein hyvältä. Haettiin pitkää, rentoa kaulaa ja vähän isompaa askelta. Sitten lyhennettiin käyntiä, ja tehtiin 45 asteen "takaosakäännöksiä". Teki hienosti, ja puhtaasti. Lisäksi loivia avoja, jonka jälkeen siirryin maneesiin ratsastamaan muut askellajit - kenttä on vähän kova, mutta yritän näin maksimoida ulkona ratsastamisen.
Kohta maneesissa ollaan 5 krt viikossa, sitä en kyllä odota!




Maneesissa I oli vähän possu. Kyttäsi ja pelkäsi molempia päätyjä, ja kauemmassa mentiin useasti koko lyhyt sivu sladissa... Huoh! Siellä syynä oli talitintti, joka roikkui narussa ja hakkasi itseään peiliin, ja olihan aika huvittava näky... :D Kuitenkin kaikki pätkät, joissa ei kytännyt, oli aivan mielettömän hyvä. Ravissa avot ja siirtymiset jatkuivat, laukassa ratsastin vähän kootumpana ja suorempana. Reilun tunnin ratsastelujen jälkeen poni oli hikinen ja erittäin tyytyväinen! :) BOT fleeceloimi sadeloimen alle ja poni ulos, ja toinen sisään.

Matkaan lähdettiin yhdessä tallikaverin kanssa. T käveli koppiin suoraan ja matka meni hyvin. DC:hen on aina mukava mennä, siellä on niin rento ja ystävällinen ilmapiiri. Vähän mua kauhistutti olla samassa verkkaryhmässä kaikkien Va B ratsukoiden kanssa, mutta ei onneksi tullut kauheita alemmuuskomplexeja ;) Vaikka T olikin kyllä ihan possu. En saanut sitä ohjan ja pohkeen väliin, vaan se lähinnä jyräsi kaulallaan. Verkka-aikaa maneesissa oli noin 20 min, ja sitten kerkesin vielä ratsastamaan kentällä. Shoulder fore, hidasta ravia, takaosakäännöksiä, mikään ei tuntunut toimivan. Viimeisen viiden minuutin aikana sain sitä kuitenkin vähän läpi, ja hieman pirteämpänä mentiin radalle. Koska kyseessä oli rataharjoitus, tehtiin ponille houkutuksesksi samanlainen aita, mistä se on nyt muutaman kerran pyrähtänyt. Radalla poni sitten ottiki ilon irti kaikesta ja possuili ihan kunnolla! Kulki kyllä mukavan korkealla ja oli vähän paremmin niskasta läpi, mutta varoitteli kyllä heittävänsä päänsä taivaaseen mikäli jotain yrittäisin ohjalla tehdä... Ja yli puolet raviohjelmasta kului kakkaamiseen... Hahhah, sanoo Torsten. Laukassa tippui 15 m ympyrän jälkeen raviin, ja nosti siitä tietysti väärän laukan... Pituushalkaisijaa tullessa lopputervehdykseen alkoi jo vähän naurattamaankin, kun poni oikeasti kiemurteli kuin mikäkin mato. Mutta se pysyi radalla! Mikä lie tähän possutteluun syynä, ehkä Torsten ajattelee, ettei leiki ollenkaan jos ei leikitä hänen säännöillä. No, loppuverkkassa ulkona Torstenilta ei enää kysytty leikitäänkö vai ei, vaan se joutui oikeasti töihin. Ei ollut aivan yhtä rento kuin eilen, mutta ehkä korkeampi kuin koskaan ja todella hieno! Myös laukassa, jei! :)

Radan arvosteli Tiina Karkkolainen, ja prossia tuli 59,5. Ensi viikonloppuna on LORilla sama rata, täytyy yrittää parantaa - jos T olisi ollut kuulolla, oli yli 60 % mennyt helposti eilenkin yli. Ja kyllä Torstenista sillailla voi olla ylpeä, että lähes joka kisoissa / klinikalla, missä vaan, joku tulee kehumaan hienossa kunnossa olevaa ponia! Ja onhan se, halutessaan näyttävä :)

Illalla suuntasimme syömään aasialaista ruokaa - oli muuten aivan älyttömän hyvää, en olisi ikinä uskonut syöväni sitä, olen suht nirso ruuassa - ja siitä ilta jatkui Tiger-yökerhoon. Onneksi 13 cm koroilla ei pysty koko yötä tanssimaan ja lähdettiin kotiin ennen ammuskeluja. Aika pelottavaa, ehkä baareissa oikeasti pitäisikin olla metallipaljastimet!

Nyt hetki niitä töitä ja sitten tallille, toivottavasti aurinko paistaa parin tunnin kuluttuakin. Kouluratsastusmoodi on nyt päällä, ihanaa päästä valmennukseen!

5 kommenttia:

  1. a) kerrankin korkeat korot osoittautuivat terveellisiksi ;) Onneksi olitte kotiutuneet baarista ajoissa !

    b) Torsten on ihan paras ! (siis heti Inton jälkeen). Hyvässä ja pahassa. Ja se _todellakin_ jää ihmisten mieliin,sen on tämä kulunut kausi osoittanut. Onhan se hienossa kunnossa,ja siitä kunnia kuuluu sulle ! (ja pitkälle laidunkaudelle ja tallin hyvälle heinälle ;) )

    c) te olette kuvissa ihanasti sävysävyyn Torstenin kanssa. Hirween nättii :)

    VastaaPoista
  2. Ihan mielettömiä syyskuvia! Niin kauniita värejä. Hui onneksi livistitte ennen ammuskeluja!

    VastaaPoista
  3. Aivan upeita syyskuvia! Ja kyllä Torsten on hieno!

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia, ja minäkin kiitän kuvista, kyllä ne on ihania! Että kiitos vaan äiti :)

    Torstenhan on ihan super hieno, aina halutessaan. Joskus se vaan haluaa olla jotain muutakin, esimerkiksi vitsikäs ;)

    VastaaPoista
  5. Voi apua... mene useamminkin korkeissa koroissa baariin jos se pelastaa moisilta vaaratilanteilta. Mikä ihme ihmisiä nykyään vaivaa!??

    Kuvat on hienoja ja seura oli parasta- kiitokset mukavasta reissusta!

    VastaaPoista