torstai 27. syyskuuta 2012

Kiirettä pitää

Töissä, tallilla, töissä, tallilla... Juuri muuta mun päiviin ei mahdu! En tosin voi valittaa viime viikon jälkeen, kun pidin enemmän tallivapaita kun kehtaan edes myöntää... Ja tänään taas! Töissä tuli tosin vietettyä 12 h, mutta se meni ihan hyvässä seurassa nopeasti :)

Torsten on nyt muutaman päivän tehnyt kouluratsun hommia. Ensimmäisinä päivinä se ei juuri kouluratsastukselta näyttänyt, vaikkakin sisälsi ihan ok pätkiä. Eilen annoin sen venyttää kunnolla alussa veryttelemällä vapain ohjin, mutta laukkaan oli pakko ottaa ohjat käteen; sehän nimittäin laukkasi! Ihan täysiä, ympäri kenttää! Teki varmasti hyvää, harvoin on noin innokas :))
Kyllä se on syksy täälä, kun pimeää on jo kahdeksalta, talvisaappaat piti kaivaa autotallista ja sormet on koko ajan jäässä ;)
Sen jälkeen shoulder fore - harjoitusta käynnissä, muutamia ravi - käynti siirtymisiä ja ponihan oli aika asiallisesti kuulolla. Sai mennä aika matalana, mutta laukassa ei sitten ollut vielä ihan avuillani. Nyt onneksi on sunnuntaina luvassa Antin valmennus, tulee todellakin hyvään saumaan. Tänään poni on saanut vain juoksutuksen, ja huomenna ratsastan vähän fiiliksien mukaan, kun lauantaina suuntamme Vihti DC:hen rataharjoituksiin harjoittelemaan He B:3-rataa.

Mä löysin eilen ratsastaessa taas mun jalat, ihanaa! On ollu aika hukassa...
Mä olen ihastunut Hööksillä olevaan JH collectioniin, sillä on tosi kivoja juttuja! Mukaan on lähtenyt jo itselle pari paitaa, Intolle kuvassa näkyvä fleeceloimi (joka on oikeasti Torstenille) ja alemmissa kuvissa näkyvä huopa. Muutenkin nyt kun on tullut kierreltyä taas heppakauppoja, täytyy myöntää, että Hööks menee kirkkaasti Horzen ohi - vaikka Hipposport ja Hevosmeri onkin mulle niitä kantapaikkoja, on kiva käydä välillä katsomassa muidenkin tuotteita :) Ja uudet Wahlstenin meksikolaiset suitset äiti tilasi molemmille poneille, ne on aika päheet <3 
Into on saanut olla kunnon kouluratsuna nyt, ja on toiminut oikein hyvin. Ostin Torstenille sen kokeilussa olleen Stübbenin vanhan Siegfrie II estesatulan, ja sillä olen nyt Intollakin mennyt. Into sai myös bauher-kuolaimet, jotka toimivat aika hyvin; Into tosin yrittää aika ajoin dippailla luotiviivan alle, mutta nopeasti nousee sieltö ylös. Torstenhan sai samanlaiset kuolaimet reilu viikko takaperin, tosin ne on Sprengerin kun Inton on jotkut Horzen omat. Torsten ei saa kieltä ollenkaan väärälle puolle näillä, eli aina silloin tällöin käytän varmasti muistutuksena!
Niin, takaisin Intoon. Sen laukka on hienoa! Ihan todella tahdikasta, ilmavaa, se astuu joka askeleen, pystyy kasaamaan itseään.. Ravissa kentällä, jonka pohja sateiden takia on hieman liian tiivis, tiukoissa kulmissa huomaa oej polven häiritsevän sitä. Yritin tänään soittaa Estolalle, mutten saanut häntä vielä kiinni. Täytyisi varailla myös raspaus & rokotusaikaa pojille :) 
Kauheaa kun teksti on niin sekalaista ja monta asiaa jäi kertomatta (kuten se, että eilen kotiin ysin aikaan tullessani mua odotti kasa juuri paistettuja lettuja <3), mutta palailen kyllä, viimeistään lauantaina :)

p.s. Sen verran pitää vielä jatkaa, että poneilla loppui laidukausi eilen. Onneksi se oli tänä vuonna näin pitkä, melkein tasan neljä kuukautta! Ensi kesää odotellessa :)

5 kommenttia:

  1. Me koetaan sun kanssa tuo Inton laukka ihan erilailla ;)
    Eilen juuri nostot olivat ajolähdön ja ryöstämisen välimuoto...onneksi itse laukka sentään pyöri ilman suurempaa katastrofia. ...mutta ne nostot, huoh :(

    No sellaista se on. Into toimii sulla. Ei muilla. *alistunut huokaus*

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jenni! :)

    Intolta löytyy huumorintajua ;)

    VastaaPoista
  3. Hihittelen Sallan kommentille, uskaltaisiko sitä "kauneus on katsojan silmässä" -sanontaa vähän muokata? Tunne on ratsastajan persauksessa.

    VastaaPoista
  4. Älä yhtään hihittele ;)
    Yhtään en ymmärrä miten niinkin helpon näköinen homma kuin ratsastus, voi olla niiiin vaikeaa ;)
    *tahtoo ravurin*

    VastaaPoista