maanantai 20. elokuuta 2012

Warwick McLean

Vitsit, mikä päivä! Aivan mahtavaa valmennusta...

Torsten ei ollut yhtään onnessaan tajutessaan aamulla, ettei pääse ollenkaan laitumelle, vaan joutui heti pesariin hoidettavaksi. Se omisti aikamoiset steppikengät ;) Muutenkin siinä riitti hyvin virtaa aamun koetukseen. Me olimme aamun avaajat, valmennus alkoi jo 9 maissa. Lyhyt selostus ponista  ja lievää kauhistumista multa puhua englantia (vaikka töissä sitä miltei päivittäin käytänkin...), mutta hyvin se sujui, Warwick selitti kaiken hyvin yksinkertaisesti ja puhui helppoa kieltä. Pyysin häneltä vinkkejä pehmeyteen ja suoristamiseen, joten aivan perusjumppaa oli tunti tiedossa. Alkuun katsottiin pysähdykset ja takaosan käännöksiä, ihan vain että perusavut toimivat. Ravissa myös ympyrällä välillä hyvin samantapaisia käännöksiä, ei tietenkään niin pienesti mutta idea oli sama. Sitten ruvettiin tekemään shoulder fore - harjoitusta, mille mulla ei ole havaintoa suomenkielisestä nimityksestä. Kun kysyin, onko se samanlaista kuin avotaivutus, ja samalla ratsastin avoa, hän vastasi että joo, mutta pää-idea oli siis saada kaikki neljä jalkaa omalle uralleen, mutta silti asetus reippaasti sisälle. Näin sain vasempaa pohjetta läpi ja oikeaan ohjaan tukea. Erittäin hyvä harjoitus! Ratsastin molemmissa kierroksissa molempia puolia, ja T vastasi lopulta aika hyvin, ja pehmeni vasemmalta ohjalta. Tehtiin myös ympyrällä isoja kaulan- ja niskantaivutteluja kumpaankin suuntaan, mentiin molemmissa kierroksissa aivan äärirajoille ja takaisin. Paikka paikoin tuntui jopa, että mullahan ON oikeasti kaksi jalkaa ja kaksi kättä ;)




Laukassa katsottiin ihan peruslaukkaa, ja sitten oikeaan otettiin paljon käynti - laukka - käynti - seis harjoittelua, kun T sitten ehkä jo vähän väsyneenä muuttui aika raskaaksi. Siitäkin huolimatta se tuli  vastaan ja kasasi itseään hienosti. Tähän oli hyvä lopettaa, aivan mahtava fiilis. Ja poni oli myös tyytyväinen, sillä loppuravit olivat todella hienot, isoa kevyttä ravia kevyellä fiiliksellä ponilla, joka oli oikeasti ohjan ja pohkeen välissä! 




Into pääsi myös tänään töihin. Tein samaa shoulder fore harjoitusta hänen kanssa, ja se sujui oikein hyvin. Ravi oli ehkä hieman vaikeata tänään, mutta laukka oikein hienoa, ilmavaa ja kevyttä. Into oli varmasti tyytyväinen ratsastajaansa ;) 




Loppupäivä kuluikin aika pitkälle muiden valmennuksia seuratessa, ihan tosi hienoja harjoituksia ja  onnistumisia! Mikäli poni on kunnossa, hän ehdottomasti haluaa uudestaan!! :)

2 kommenttia:

  1. Warwick on kyllä taitava! Pari hänen (ongelmahevos)kurssia nähneenä teettää just erilaisia ja "uusia" harjoituksia, jotka sitten toimii. Jotenkin suomalaiset on niin kangistuneita kaavoihinsa niin meille Warwickin tyyli on sitten sitä "thinking outside the boxia" :-D

    VastaaPoista
  2. Jep, eikä se ollut edes vaikeaa, kaikki asiat ei vaan tuu mieleen ;)

    VastaaPoista